Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bit će “surfanja” na sjednici

21.09.2010. 22:00
Bit će “surfanja” na sjednici


Već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Zadra vijećnici, predstavnici nacionalnih manjina, novinari i gosti moći će se besplatno priključiti na internet. Naime, gradskim ocima je na prošloj sjednici GV-a „zamjereno” da su informatizirali Narodni trg i Barakovićevu ulicu, a da se signal jedva ili nikako ne može probiti u veliku gradsku vijećnicu.
– Odmah smo pristupili rješavanju tog problema pa ćemo već do sljedeće sjednice GV-a postaviti dvije pristupne točke koje će omogućavati bežični pristup internetu u gradskoj vijećnici, rekao nam je gradski pročelnik za gospodarstvo Alan Kociper.
Naime, u planu je postavljanje i pristupne točke ili acess pointa i u maloj vijećnici da bi novinari koji prate kolegije gradonačelnika, također, promptno mogli izvještavati, što je osobito bitno internetskim portalima. Alan Kociper nam je rekao da je instalacija dviju pristupnih točaka u velikoj vijećnici trošak koji će Grad koštati svega 600 kuna, a da će se signal s Narodnog trga pokušati prevesti i do male vijećnice.