Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kad obrana zabija nema straha

21.09.2010. 22:00
Kad obrana zabija nema straha


Uvijek je lijepo zabiti gol, pogotovo kad si obrambeni igrač, ali ne treba tome pridavati neku važnost – kazao je Con
Pobjeda nad Istrom vratila je mir na Stanove koji su i dalje ostali neosvojivi bastion za sve goste u dosadašnjem dijelu prvenstva. Zanimljivost koja se ponavlja već drugu domaću utakmicu jest da obrambeni igrači zabijaju pa su tako kontra Zagreba, u pretprošlom kolu, egzekuciju u svoje ruke (ili bolje reći noge) uzeli Šare i Bilaver dok su Istru torpedirali ponovno Bilaver te stoper Marin Con. Upravo je Conov gol u otvaranju utakmice donio potreban mir u utakmici u kojoj se jednostavno moralo pobijediti ako se mislilo izvući iz ralja dna ljestvice. Kad zabiješ prvi gol u tako bitnom susretu, a usto je i premijerni u zadarskom dresu onda ne može biti nezapažen, iako sam Con neće tome pridavati neku veliku pozornost.
– Uvijek je lijepo zabiti gol, pogotovo kad si obrambeni igrač, ali ne treba tome pridavati neku važnost. Uvijek dolazim na prekide, znao sam češće prije zabijati glavom nakon kornera i u Drugoj ligi dok sam igrao za Pomorac iz Kostrene. Drago mi je da smo s tim golom otvorili put ka vrlo bitnoj pobjedi koja nas je ponovno dovela do dobrih pozicija pred nastavak prvenstva koje će po svemu sudeći za mnoge momčadi biti sudbonosno.
Nakon tog postignutog gola došlo je do neshvatljivog pada u igri Zadra te ste do kraja prvog dijela vrlo opasno živjeli.
– Prije utakmice se najavljivalo da smo favoriti u odnosu na Istru, rezultat je to na kraju pokazao. No, isto tako nije bilo dobro to prvo poluvrijeme pogotovo taj period nakon našeg gola. Imali su gosti nekoliko vrlo izglednih prilika, no srećom Ježina je bio vrlo raspoložen.
Drugi gol donio je potreban mir i utakmica je privedena bez većih problema svome sretnom završetku.
– Nije bilo potrebe srljati i ići naprijed pod svaku cijenu nakon drugog gola. Znali smo da su nam ta tri boda iznimno važna i bolje je bilo zatvoriti prilaze svome golu i čekati kraj. Cilj je ispunjen te moramo sada gledati na sljedeće gostovanje u Osijeku.
Trener Zebić je nakon utakmice napomenuo kako svaki domaći uspjeh nema dovoljnu težinu ako se u gostima ne uspije ostati neporažen.
– Već smo dosadili s ponavljanjem jednih te istih rečenica kako moramo napraviti neki uspjeh u gostima, a svaki put se vratimo kući podvijena repa. Mislim da imamo igru za tako nešto. Pokazali smo da možemo biti više nego ravnopravni po 60 minuta na svim gostovanjima dosad, no to ipak nije dovoljno. Raspadnemo se u posljednjih pola sata utakmice te treba poraditi na tom psihološkom momentu. Kad nam jednom uspije bit će sigurno to i lakše ponoviti sljedeći put. Nema druge nego već u Osijeku pokušati doći do tog cilja, jer Osječani ne djeluju najuvjerljivije ove sezone, barem po pitanju efikasnosti.


 PERAIĆEV TREĆI ŽUTI


U 9. kolu Zadar u subotu (18 sati) gostuje u Osijeku. Zbog trećeg žutog kartona pravo nastupa na toj utakmici nema Niko Peraić koji će se tako pridružiti podužoj listi izostanaka. Istina, jedino su Peraiću prepreka kartoni budući da su Terkeša, Skočibušića, F. Bilavera i Ćurjurića s travnjaka udaljile ozljede. Za Bilavera i Ćurjurića tijekom jesenske polusezone još ima nade, ali Terkeš i Skočibušić će na duži oporavak.