Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gradnja vrtića 2,2 milijuna kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

21.09.2012. 22:00
Gradnja vrtića 2,2 milijuna kuna

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Otvorili smo još jedan vrtić, na što smo iznimno ponosni. Želimo da svi zadarski mališani pod jednakim uvjetima budu smješteni u vrtiće, kaže dr. Vrančić


Dječji vrtić Kožino, koji je početkom rujna konačno otvorio vrata kožinskim mališanima, posjetio je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić sa suradnicima. Vrtić pripada zadarskom Dječjem vrtiću Sunce, a nalazi se u prizemlju novouređene zgrade Mjesnog odbora Kožino. U novoj zgradi uz vrtić koji polazi 21 dijete i prostorije Mjesnog odbora Kožino, uskoro će biti otvorena i ambulanta.
Prilikom jučerašnjeg posjeta gradonačelnik dr. Vrančić je podsjetio da je izgradnja zgrade u Kožinu stajala 2,25 milijuna kuna.
– Otvorili smo još jedan vrtić, na što smo iznimno ponosni. Želimo da svi zadarski mališani pod jednakim uvjetima budu smješteni u vrtiće. Tako je danas, zahvaljujući programu sufinanciranja privatnih dječjih vrtića, standard u gradskim i privatnim dječjim vrtićima izjednačen, kaže dr. Vrančić, dodajući da je zadarski model funkcioniranja predškolskog odgoja jedini takav u Hrvatskoj.
Za sufinanciranje privatnih dječjih vrtića Grad Zadar godišnje izdvaja 8 milijuna kuna.
– Vjerujem da će ovakav visoki standard u vrtićima u Zadru utjecati na pronatalitetnu politiku, odnosno ponašanje, kaže gradonačelnik Vrančić.
Ana Dunatov, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce, zahvalila je gradskim vlastima što su u kriznim vremenima pronašli financijska sredstva za uređenje još jednog dječjeg vrtića na području grada Zadra.
Prilikom jučerašnjeg posjeta Vrančić i njegovi suradnici Dječjem vrtiću Kožino donijeli su slatke darove i voće te najavili otvorenje Dječjeg vrtića Bokanjac kroz nekoliko mjeseci. Novootvoreni Dječji vrtić Kožino blagoslovio je don Mladen Kačan.