Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EKSKLUZIVNO Prvi pogledajte spektakularne simulacije projekta Maraska

21.09.2016. 22:00
EKSKLUZIVNO Prvi pogledajte spektakularne simulacije projekta Maraska


Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska te prateći rezidencijalni i komercijalni dio otvaraju se u proljeće 2019. Prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj i na Jadranskoj obali pridonijet će pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za luksuzni odmor i poslovna putovanja
Dogus Croatia i Hyatt Hotels Corporation u proljeće 2019. godine planiraju otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj. Uz hotel, Dogus grupa će izgraditi 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, restoranima i cafe barovima. Ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno je 100 milijuna eura. 
“Snažno vjerujemo u veliki potencijal Hrvatske. Zbog toga nastavljamo ulagati u područja i sektore koji se na održiv način uklapaju u korporativnu politiku Dogus grupe. Imamo nekoliko hotela i marina na hrvatskoj obali te smo uvjereni da će projekt Maraska pridonijeti ljepoti grada Zadra, kao i razvoju turističkog portfelja Dogus grupe”, istaknuo je Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave Dogus grupe na današnjem predstavljanju u pogonu nekadašnje tvornice.
Video na Facebook stranici Zadarskog lista
„Oduševljeni smo što započinjemo jedan od najprestižnijih projekata u Zadru s našim partnerom Hyattom. Naša suradnja s Hyattom u Turskoj traje već više od 20 godina, a danas, s projektom Maraska ona ide korak dalje. Hrvatska ima velike mogućnosti za razvoj luksuznog turizma, na koji smo snažno usmjereni. Zajedno s Hyattom, nadamo se da ćemo osnažiti potencijal ove regije i privući turiste iz Hrvatske i svijeta”, naglasio je Naci Baserdem, predsjednik Dogus Turizam grupe.
“Vrlo smo ponosni što zajedno s Hyattom u Hrvatsku dovodimo Hyatt Regency, jedan od najpoznatijih hotelskih brendova na svijetu”, izjavio je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru. “Zajedno s Hyattom radit ćemo na transformaciji stare tvornice pića Maraska u hotel koji će gostima ponuditi najvišu razinu usluge. Uvjereni smo da će brend poput Hyatta značajno pridonijeti atraktivnosti grada Zadra kao destinacije, ali i ukupnom razvoju turističke ponude Hrvatske, kao i njenom pozicioniranju u segmentu luksuznog turizma. Hotel će pratiti rezidencije i komercijalni dio koji će biti otvoren svim građanima Zadra. Završetkom ovog projekta, ukupni iznos ulaganja Dogus grupe u Hrvatsku porast će na 350 milijuna eura,” dodao je Burak Baykan, naglasivši kako će hotel otvoriti 170 novih radnih mjesta i pozitivno utjecati na neizravno zapošljavanje. 
“Otvaranje hotela Hyatt Regency Zadar Maraska naglašava naše ambicije u razvoju brenda Hyatt Regency”, izjavio je Jacques Morand, regionalni potpredsjednik, Hyatt International Hotels and Resorts. “Ovaj hotel ne obilježava samo ulazak Hyatta na hrvatsko tržište, nego će biti i naš prvi hotel na Jadranskoj obali. Našim gostima namjeravamo pružiti vrhunski smještaj i usluge koje su Hyatt Regency učinile uspješnim i prepoznatljivim širom svijeta. Želimo biti i dobar susjed lokalnoj zajednici te pridonijeti osnaživanju turističkog profila Hrvatske”. 
Hyatt Regency Zadar Maraska isticat će se dizajnom arhitekta Borisa Podrecce koji spaja povijest i modernu arhitekturu. Uz 130 luksuznih soba i apartmana, hotel će gostima ponuditi jedan od najljepših spa i welness centara u Hrvatskoj, otvoreni i zatvoreni bazen, moderno opremljen konferencijski centar te restorane i barove. 
Uređenje interijera povjereno je britanskoj tvrtki DeSallesFlint, specijaliziranoj za dizajn hotela i rezidencija, koja je već opremila nekoliko Hyattovih hotela širom svijeta. „Ideja je bila stvoriti uzbudljivi dizajn koji će odražavati bogatu povijest zgrade Maraske i moderan, dinamičan pristup koji spaja staro i novo. „Moderna nostalgija” je izraz koji priča priču o dizajnu interijera budućeg hotela, slaveći povijesno nasljeđe zgrade Maraske s projekcijom modernog stila života pod utjecajem mediteranske senzibilnosti i suvremenog glamura”, izjavio je Simon Flint, suosnivač tvrtke DeSalllesFlint.
Rezidencijalni dio će se sastojati od dva objekta s ukupno 115 luksuznih stambenih jedinica površine od 38 do 185 m2. Eksterijer rezidencijalnog dijela je inspiriran modernim linijama dizajna i arhitekture marina, te dizajnom modernih jahti. Komercijalni dio će sadržavati tri restorana, Yacht Club, dječji klub, četiri trgovine i supermarket. Viktor Udženija, osnivač tvrtke VUAD i autor rješenja rezidencijalnog i komercijalnog dijela rekao je kako „arhitektonsko rješenje komercijalnog dijela također vuče inspiraciju iz dizajna jahti, ali i zastava koje vijore na vjetru. Dinamična struktura koja izgleda kao da je u pokretu, naglašena je prirodnim kamenom, bogato izrezbarenim u valovitoj formi. Na taj je način postignuta tekstura u kamenu koja formira mekane trake koje obavijaju cijeli objekt”.