Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Smijenjen Tadija Šišić, novi predsjednik Zoran Tomić

21.10.2010. 22:00
Smijenjen Tadija Šišić, novi predsjednik Zoran Tomić


Predsjednik Općinskog vijeća Gračac Tadija Šišić sinoć je smijenjen na maratonskoj sjednici u Gračacu. Sjednica koja se na trenutke pretvarala u farsu obilovala je prozivanjima s obje strane, a nazočio joj je i popriličan broj mještana Gračaca.
Načelnik Goran Đekić sazvao je sjednicu upravo s namjerom da provede ovu smjenu. Vijećnici HDZ-a pokušali su opstruirati pokušaj predlaganjem tridesetak točaka za dnevni red, između ostalog i točku kojom traže smjenu načelnika i njegovog pomoćnika, no pozicija koju u vijeću čine SDSS-ovci i nezavisni vijećnici glatko je odbacila ove prijedloge.
Obrazlažući zahtjev za Šišićevom smjenom Đekić je rekao da je on netolerantan, ne radi za napredak općine i potiče međunacionalne sukobe. Šišić je uzvratio tvrdnjom da ovaj opis odgovara upravo načelniku, a ne njemu.
Vijećnici su na koncu smijenili Šišića, a u jednoj od kasnijih točaka za novog predsjednika izabran je Zoran Tomić, bivši HDZ-ovac koji kratko nakon formiranje vijeća prešao u nezavisne vijećnike, zbog čega su ga iz HDZ-a prozivali za prodaju mandata. Baš je on na prošloj sjednici zatražio Šišićevu smjenu.