Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Most ka zajedničkom uspjehu

21.10.2011. 22:00
Most ka zajedničkom uspjehu


Desetak žena  s obrovačkog područja, članova Udruge žena Kamenica, sudjelovalo je na radionici “Obrada gline – osnove  lončarstva i keramike” koja je  jučer održana u Obrovcu.  Radionica je održana u sklopu projekta “Žene most ka  zajedničkom uspjehu” kao  dio Operativnog programa  razvoja ljudskih resursa IPA  IV – Žene na tržištu rada, a  koje provodi Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje u suradnji s  Područnim uredom HZZ Sisa te gradovima Vukovar i  Obrovac.
– Ovo je prvi projekt naše  novoosnovane udruge i sve  je ispalo odlično. Žene su se  našle u radu s glinom. Njima  to puno znači, one su nezaposlene, već duži niz godina nalaze se na birou. Ovdje se opuštaju, volontiraju i  rade nešto korisno za sebe,  našoj novoosnovanoj udruzi  i na kraju Gradu Obrovcu,  kaže predsjednica Udruge  žena Kamenica Marina Miljanić i dodaje:
– Sve što naše žene proizvedu mi ćemo prodavati na  izložbama i sajmovima na  kojima Udruga bude sudjelovala.
– Na birou sam pet, šest  godina, ne znam ni sama više  koliko. Draže mi je doći ovdje i sudjelovati u radionici  nego sjediti kući i pitati se  kada i gdje ću naći posao.  Volim raditi suvenire, nije mi  prvi put da se susrećem s  njihovom izradom. Možda će  se u budućnosti nešto od  ovoga moći i zaraditi, kaže  polaznica radionice Marina  Čavlin.