Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Smiriti kvarnersku neveru

21.10.2011. 22:00
Smiriti kvarnersku neveru


Split i Šibenik su prošlost. Pred odbojkašima Zadra danas (subota) je dvoboj 3. kola u Opatiji. Zadranima će s druge strane mreže biti protivnik kojeg se sjećaju iz zajedničkih dana iz Prve B lige. Opatijci su u Prvu A ligu ušli lani, godinu dana prije Zadra, a ligaški status nakon loših lanjskih izvedbi sačuvali su zahvaljujući proširenju elitnog razreda. No čini se da su od lani nešto i naučili pa su ove sezone u natjecanje krenuli s dvije pobjede.
– To dovoljno govori o tome koliko su se pojačali – kaže Marin Masnić, trener odbojkaša Zadra. S Opatijom Zadar je u gostima igrao na pripremnom turniru pred početak sezone. Domaćini su slavili s glatkih 3:0, a na Višnjiku se tješe da to nije bila prava slika zadarskog sastava jer u momčadi nije bilo Antonija Suraća.
– Sa Suraćem u momčadi smo znatno jači i zato ta utakmica nije bila pravo mjerilo. Svaka utakmica je nova prilika za bodove, a mi ih moramo početi tražiti i na gostovanjima. Bez obzira na snagu Opatije to je sastav protiv kojeg možemo igrati, pa i koji možemo pobijediti. Nakon uspjeha u utakmici sa Šibenikom u prošlom kolu svi smo dodatno motivirani za nastavak sezone – dodaje Masnić. Nakon Šibenika Marin Bakale preskočit će i dvoboj s Opatijom. Masnić kaže da Bakale ima problema s koljenom.
U 3. kolu (22. listopada) igraju: Opatija – Zadar (17 sati), Rijeka – Split, Varaždin Volley – Karlovac, Mursa Pan P.I. – Rovinj, Vukovar – Daruvar, Zagreb – Centrometal, Šibenik – Sisak.