Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U svega 20 minuta opljačkana “Mala pošta” i zlatarnica na Poluotoku

21.10.2011. 22:00
U svega 20 minuta opljačkana “Mala pošta” i zlatarnica na Poluotoku


U 20 minuta opljačkana je “Mala pošta” na Voštarnici, a potom i zlatarnica “Celje” u Borellijevoj ulici na Poluotoku. Policija, koja je od početka ove godine evidentirala 40 oružanih pljački, a tek četvrtinu razriješila, moli građane za pomoć u hvatanju razbojnika


Oružane pljačke postale su zadarska svakodnevica, a ono što zabrinjava jest činjenica da su počinitelji u većini slučajeva ostali nepoznati. I dok policija za njima traga, sudeći po najnovijim dvjema pljačkama, koje su se u svega dvadeset minuta dogodile na užem području grada, razbojnici su korak ispred njih.
Policija je dojavu o prvoj pljački, kada je u Ulici Josipa Jurja Strossmayera opljačkan poštanski ured, zaprimila je oko 19.35 sati. No, do njihova dolaska maskirani razbojnici za koje se za tek zna kako ih je bilo dvoje te da su naoružani pištoljima, pobjegla su s plijenom u nepoznatom smjeru. Koliko točno novca su 46-godišnjoj i 37-godišnjoj zaposlenici uzeli, nije poznato.
Svega 20 minuta kasnije uslijedila je dojava o novoj pljački na identičan način. Dvojica maskiranih razbojnika s pištoljima u rukama upala su u zlatarnu “Celje” u Borellijevoj ulici, u centru Poluotoka. Tamo su pred zatvaranje zatekli samo 28-godišnju zaposlenicu koja im je u strahu za svoj život dala još neutvrđenu količinu zlatnog nakita.
Neslužbeno doznajemo kako bi počinitelji iz obje pljačke mogli biti iste osobe. u trenutku pljačke nosili su zelene kabanice, a jedan od pljačkaša prosijede je kose što upućuje na srednju životnu dob.
Policija je nakon pljačke na Poluotoku kontrolirala sav promet, no nisu im ušli u trag pa je kaznena prijava zbog oružanog razbojstva podnesena protiv nepoznatih počinitelja.
Od početka godine ovo je već 40. oružano razbojstvo, a tek jedna trećina je razriješena i počinitelji stavljeni iza rešetaka. Najviše je opljačkanih trgovina, no nisu pošteđene ni mjenjačnice, pošte, zlatarnice, kladionice i automat klubovi. Stoga iz PU zadarske apeliraju na sve građane ukoliko imaju bilo kakvih informacija da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Svaka, i najmanja informacija, poručuju plavci, može biti od koristi da se razbojnicima stane u kraj, a upravo temeljem dojave građana zadarska je policija otkrila pljačkaša Splitske banke na predjelu Bulevara prije nekoliko godina.