Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Utakmica koja se mora pobijediti

21.10.2011. 22:00
Utakmica koja se mora pobijediti


Naša prilika su utakmice protiv nominalno slabijih sastava – kaže Pero Perić


Pred Borik-Puntamikom je večeras u 18 sati u Jazinama iznimno bitna utakmica protiv Dubrovnika. Obje momčadi su u prvenstvo krenule s dva poraza i jednima i drugima je cilj izbjeći treći poraz u nizu koji bi automatski značio već na startu lige suočavanje s teškom borbom za opstanak. Blagi ili bolje reći papirnati favorit u ovom susretu su Puntamičani koji svoj optimizam mogu graditi na dobroj igri koju su prezentirali u porazima protiv Jollyja i Splita. Sportski direktor Pero Perić istaknuo je kod Dubrovčana kontinuitet rostera što će reći da nemaju problema s uigranošću koja još uvijek muči “zelene” s obzirom da imaju promjena u rosteru i nekoliko ozlijeđenih igrača.
– Pred nama je jako bitna utakmica koju jednostavno moramo dobiti. Dubrovnik ima također dva poraza kao i mi, no to bi moglo i zavarati jer se radi o kompaktnoj momčadi kojoj je gro rostera ostao od lani i budući da su kasnije krenuli s pripremama tek sada hvataju potpuni zamah. Krasi ih spoj mladosti i iskustva koji dobro predvodi njihov trener Željko Vreća, a od igrača najistaknutiji su pod košem Lučić, Karač i Diminić, dok na vanjskim pozicijama sve konce vuku Došen i Perić. Upravo im je Perić igrač na kojeg baziraju velik broj akcija, dok imaju i nezgodnog ljevaka Oštrića koji je inače mladi reprezentativac Hrvatske – kaže Perić.
U kakvom je stanju vaša momčad?
– Unatoč dvama porazima na otvaranju nismo toliko nezadovoljni, jer su naši mladi igrači pokazali dobru igru, čak su u obje utakmice imali i lijepu priliku za pobjedom. Međutim, i Jolly i Split su uspjeli materijalizirati svoju kvalitetu i uspjeli privesti te utakmice kraju s pobjedama. Naša prilika su utakmice protiv nominalno slabijih sastava ili “al pari” s nama i stoga ova protiv Dubrovnika ima dvostruku vrijednost, s obzirom da ćemo najvjerojatnije s njima voditi borbu oko ostanka u ligi.
Ozljeđeni su Marić i Grbić?
– Njih dvojica nisu još sanirali svoje ozljede i trener će morati bez njih suprotstaviti se Dubrovčanima. Još uvijek ne možemo računati na pravi doprinos dvojice novopristiglih Ramljaka i Vraneša, no i njih brzo očekujemo da dođu na onu potrebnu razinu na kojoj bi ravnopravno mogli participirati u momčadi. Ipak, bez obzira na sve ove nedaće imamo volju i snagu uzeti prvu pobjedu u prvenstvu s kojom bismo lakše mogli gledati prema budućim obvezama. Bilo bi idealno kada bi naše mlade dečke podržala i zadarska publika koja nas je u lijepom broju posjetila i u prvom kolu kada smo ugostili Jolly – zaključio je Perić.


Pešut: Možemo protiv svakoga




Jedan od udarnih igla u Borik-Puntamici ove sezone je organizator igre Mario Pešut. Dosta toga u igri Puntamičana protiv Dubrovnika će ovisiti i o njegovoj inspiraciji, koja po njegovim riječima, nije upitna s obzirom na dobru atmosferu u momčadi i kvalitetan rad na treninzima kroz tjedan.
– U prva dva kola imali smo najteži mogući raspored. Unatoč tome pokazali smo dobru igru, posebno protiv Splita kojeg smo mogli i pobijediti da smo imali više koncentracije u završnici. Pokazali smo protiv najjačih u prva dva kola da možemo s njima igrati ravnopravno. Budemo li imali takav pristup i zalaganje protiv Dubrovnika, nema straha da ćemo uzeti ta toliko željena prva dva boda u prvenstvu. Optimizam nam gaji i činjenica da smo odlično radili na treninzima kroz tjedan, osjeća se prava atmosfera unutar momčadi i imamo se stoga pravo nadati pravom rezultatu. Uz sve to još igramo u Jazinama gdje nas je teško dobiti – naglasio je Pešut.