Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mališani poručili: Manje radite, ne vičite, ne psujte, ne ostavljajte nas same

21.10.2013. 22:00
Mališani poručili: Manje radite, ne vičite, ne psujte, ne ostavljajte nas same


Nakon postavljene izložbe učeničkih plakata u prostorijama Zavičajnog muzeja i literarno glazbene priredbe koja je održana tim povodom učenike je u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Ivan Knez


Biogradsko društvo Naša djeca prigodno je obilježilo Dječji tjedan, a osnovni moto činila je izreka “Ljubav djeci prije svega!”
– Djeca su budući odrasli građani, ali već danas su važni članovi društva. Pokažimo im to u svakoj prigodi u kojoj donosimo odluke koje će utjecati na njihov život, poručila je Adžić-Kapitanović, predsjednica društva Naša djeca Biograd na Moru.
Pritom je je upozorila kako je odgovornost za to koliko se dječja prava, doista ostvaruju na odraslima, koje je pozvala da redovito slušaju mišljenje djece kada donose odluke koje će utjecati na njihov život.
Nakon postavljene izložbe učeničkih plakata u prostorijama Zavičajnog muzeja te literarno glazbene priredbe koja je održana tim povodom, učenike je u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Ivan Knez.
Riječ je o predstavnicima svih razreda Osnovne škole Biograd koji su u nazočnosti profesorice psihologinje Danice Dominis s gradonačelnikom Ivanom Knezom razgovarali o gradskim, ali prije svega svojim, učeničkim temama.
Uz apel odraslima da ne zaborave da djeca trebaju njihovu zaštitu i poticaje da bi zdravo odrastala te razvila odgovornost prema sebi i drugima, Danica Dominis ističe da su “dječji dani” prigoda da se u vedrom ozračju pozornost javnosti usmjeri na prava i potrebe djece, te nastoji poboljšati njihov položaj i prava u društvu.
– Ja bih da odrasli i mene počnu slušati, da se stariji počnu družiti sa svojom djecom, napisala je Melanija dok njezin vršnjak Andrija misli da bi učitelji morali zabavnije predavati.
Neki od učenika su rekli kako bi željeli da odrasli manje rade, da se više druže s djecom, da ne viču i ne psuju, da vole djecu i da ih ne ostavljaju same, pa sve do one, volio bih da moja mama ne puši.