Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Aras Vidakovića podsjetio da je on njega uhitio po nalogu

21.10.2016. 22:00
Aras Vidakovića podsjetio da je on njega uhitio po nalogu


Činjenica je da je Josip Vidaković mene uhitio i kao takav izvršio nalog. Svi smo tada izvršavali naloge, no on je bio osoba koja je bila na takvom položaju. U izjavi koju sam 1995. dao jednim novinama htio sam poručiti ne dajmo čovjeku koji je vedrio i oblačio u Zadru da i sada vedri i oblači, rekao je na predstavljanju knjige “Životne zgode i nezgode duboko u sjećanju” Josipa Vidakovića Davor Aras. Njegova reakcija uslijedila je nakon što je Božidar Šimunić po završetku promocije knjige dao mogućnost publici da govori. Vidaković je kategorički zanijekao kako je ikad imao kontakata s Arasom, te da u životu nikad nikoga nije uhitio.
Josip Vidaković knjigu je posvetio svom unuku Pavi, a uz njega i Šimunića u predstavljanju je sudjelovao urednik dr. Ivica Vigato. On je istaknuo kako knjiga, uz to što je memoaristička, ima i književno-umjetničkog, pa tako kad čitamo unesemo se u priču te nas zanima što će se dogoditi. A rasplet je takav da idemo uvijek dalje s glavnim likom.
jedan od takvih je i prikaz suradnje s prof. Marijom Plenkovićem, ocem hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Vidaković i Mario Plenković bili su pokretači Poslijediplomskog studija iz informacijskih znanosti. U knjizi Vidaković navodi kako je Plenković sve više radio protiv studija i svega vezanog uz njega.
“Prof. Mario Plenković je svojim makinacijama i lažima dokinuo znanstveni časopis ‘Mediji, kultura i odnosi s javnostima’” ili kad piše o njegovu bratu: “Juraj Plenković će doputovati u Zadar i zatražiti pomoć u Davora Arasa u osmišljavanju napada na mene. Opet će proraditi ista kuhinja iznošenjem laži i kleveta.”
Vidaković je u svom izlaganju kazao kako su sve afere vezane uz njega proizvele jedna te ista kuhinja, a afere vezane uz njega su, kaže, počele puno ranije, još za vrijeme njegova doktorskog rada, kako pripreme tako i obrane.