Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kad ne ide na gostovanjima, valjda hoće na Stanovima

21.10.2016. 22:00
Kad ne ide na gostovanjima, valjda hoće na Stanovima


Iako je bod bolja opcija od poraza činjenica je da su na petom gostovanju u sezoni u Trećoj HNL nogometaši Zadra zapravo izgubili dva boda. U Hrvacama su prošli utorak vodili 2:0 na poluvremenu, ali im to nije bilo dovoljno za prvu pobjedu na strani. Epilog svega je samo pet bodova više od posljednjeg Orkana te šest bodova zaostatka za vodećim Hajdukom II. Zlatna sredina. Koliko se to može reći za klub koji je prije dvije godine igrao u Prvoj HNL.
– Ne gledam tragično na rezultat iz Hrvaca. Najvažnije je bilo ne izgubiti. Hrvace su vrlo kvalitetna momčad koja je posebno dobra na domaćem terenu. Druga je stvar što nakon prednosti 2:0 uvijek možete žaliti za pobjedom. Istina je i da smo vrlo loše reagirali na njihov pritisak u drugom poluvremenu koji se sastojao od nabacivanja lopte u naš šesnaesterac – kaže Dragan Župan, uz Želimira Terkeša, najiskusniji igrač u redovima “plavih”. Premda su rezultati Zadra u dosadašnjih deset kola tek prosječni, Župana ne napušta optimizam.
– Nakon oporavka nekoliko ozlijeđenih igrača dobili smo dosta samopouzdanja i očekujem da će se to vrlo brzo vidjeti i na našim rezultatima. Nikome nije lako kad u godinu dana iz Prve ispadne u Treću ligu i nije bilo realno da ćemo pobjeđivati u svakoj utakmici.
Istina, no Zadar ima svega tri pobjede. I taj je učinak ispod očekivanja.
– S obzirom na rad na treninzima i kvalitetu koju imamo siguran sam da ćemo na kraju sezone biti među prve tri momčadi. Jasno je da smo svi nestrpljivi, da se i mi i oni koji nas prate stalno pitaju kada će krenuti ta naša najavljivana pobjednička serija, ali tvrdim da nismo daleko od toga. Jedna pobjeda na gostovanju može sve preokrenuti.
Pobjeda na gostovanju još će čekati jer danas u 11. kolu na Stanove dolazi Croatija iz Zmijavaca. Zanimljivo društvo koje je do Treće lige došlo prije tri godine kroz kvalifikacije i to preko Polače.
– Ovo je utakmica u kojoj će sve ovisiti o nama. Ako smo mi pravi nitko nam na Stanovima ništa ne može. To vrijedi i za Croatiju.