Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mjesec kruha, jabuke, knjige, kravate i – dobrote

21.10.2016. 22:00
Mjesec kruha, jabuke, knjige, kravate i – dobrote


Tradicionalna akcija “Listopad u Smiljevcu” održana je jučer u dvorištu OŠ Smiljevac. Poput košnice puno dvorište marljivih učenika koji su u humanitarne svrhe organizirali prodaju raznih proizvoda. Kako se akcija održava u listopadu koji je poznat po “Danima kruha”, “Danima jabuka”, “Mjesecu knjige”, sve aktivnosti su spojene zajedno pa su učenici uistinu imali široku paletu proizvoda koje su nudili na prodaju.
Posebnost ove manifestacije je što su u nju uključeni svi učenici škole.
Svaki razred imao je svoj štand na kojem su prodavali različite proizvode, a sve po akcijskim cijenama. Neki su ispekli kolače, kruh, peciva, drugi su donijeli marmelade napravljene od različitog voća, domaće sokove, čajeve, a nudilo se i jesensko voće, jabuke, grožđe te sušene smokve, šljive. Nije se nudila samo hrana, već i rukotvorine vrijednih učenika poput narukvica, knjiga i slično, a akciji su se priključili i pojedini roditelji koji su pekli i prodavali srdele, domaće kolače…
Marina Marijačić, prof. hrvatskog jezika u OŠ Smiljevac, rekla je kako u ponudi imaju proizvode karakteristične za mjesec listopad, a koji su istovremeno zanimljivi za ovu manifestaciju.
– To su kruh i proizvodi od dizanog tijesta, jabuke, knjige, kravate koje su također karakteristične za ovaj mjesec, nabrojila je Marijačić.
Svaki razredni odjel prezentirao je po jednu temu. Cilj humanitarnog sajma je dio prihoda donirati učenicima slabijeg imovinskog stanja, a dio će se utrošiti za potrebe razrednih odjeljenja u izvanučioničkim aktivnostima.
Jelena Perica, učiteljica 3. d. razreda bila je izuzetno zadovoljna kako su se njezini učenici snašli na prodajno-izložbenom sajmu, a Sofija, učenica njezinog razreda, pojasnila je što im je bio zadatak izložiti na sajmu.
– Trebali smo donijeti suho voće, bajame i prodavati ih u malim paketićima. Prodaja nam ide dobro, skupili smo dovoljno novaca, kazala je Sofija.