Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Zadru predstavljanje knjige o Arsenu i Draženu

21.10.2016. 22:00
U Zadru predstavljanje knjige o Arsenu i Draženu


U ponedjeljak, 24. listopada u Gradskoj loži s početkom u 19 sati održat će se dvostruka promocija – knjige “Moj Šibenik dušu ima”, šibenskog novinara Ive Mikuličina i CD-a „Kad ti tilo opet pridam” ženske klape Skradinke. Moderator programa bit će novinar Dražen Žura, a prezenter šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.
Knjiga “Moj Šibenik dušu ima” predstavlja gotovo autobiografski zapis njezina autora Ive Mikuličina, poznatog šibenskog novinara, sportskog djelatnika i glazbenika. To je knjiga o njegovim dojmovima s brojnih putovanja, utakmica, festivala i koncerata, u kojoj autor iskreno potencira ljubav prema rodnom gradu, ali i Dalmaciji. Knjiga je dosad prodana u više od tisuću primjeraka.
– Nemoguće je pisati o Šibeniku, a da se ne dotakneš Splita i Zadra. Kako pisati o Draženu Petroviću, a da ne spomeneš Stojka Vrankovića?, pita se Ivo Mikuličin.
Središnje osobe u Mikuličinovoj knjizi su dvojica legendarnih Šibenčana, Arsen Dedić i Dražen Petrović. Obojica su bili iskreni prijatelji s autorom knjige, pa se u njoj može otkriti bezbroj detalja nepoznatih široj javnosti.
– Kad sam poklonio knjigu Gabi Novak, ona mi je iskreno kazala da je zaboravila pola sličica koje sam zapisao o njezinom suprugu, kaže Mikuličin.
Jedna od zanimljivosti u knjizi kaže da je upravo Ivo Mikuličin bio na trenerskoj klupi kad je Dražen osvojio prvu medalju u životu.
S Arsenom je Mikuličin imao i dugo glazbeno prijateljstvo. Od legendarne klape Šibenik do Bonace, od vodičkih Bunara do Skradinki.
Sve su to klape, koje je kao voditelj, pa i skladatelj, „servisirao” Ivo Mikuličin. U Zadru će predstaviti novi nosač zvuka ženske klape Skradinke pod nazivom „Kad ti tilo opet pridam”. Klapa je to koja traje blizu 20 godina, a u svom uspješnom trajanju osvajala je nagrade na svim relevantnim klapskim festivalima – Omišu, Kaštelima i Sinju.
Skradinke će, nema sumnje, pomoći da dvostruka promocija u Gradskoj loži bude tipična dalmatinska večer, s pismom i ćakulom.