Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uzvratiti Zaboku za lanjski poraz

Autor:

21.11.2008. 23:00
Uzvratiti Zaboku za lanjski poraz

Foto: Filip BRALA



Oni su sigurno bili prisiljeni mijenjati koncepciju igre odlaskom Žorića koji je bio njihov najbolji strijelac. Sad je tu ulogu najvjerojatnije preuzeo Ivanov koji ima i najveću kvalitetu kod njih – kaže Bujan
Današnji dvoboj Borik-Puntamike i Zaboka zasigurno će pružiti gledateljima pregršt zanimljivosti. Važnost utakmice je velika, pogotova sa strane Puntamičana koji si jednostavno ne mogu dopustiti kiks pred svojom publikom u ovoj mrtvoj trci za prva četiri mjesta koja vode u sigurnu luku. Također će veliko zanimanje pobuditi i roster gostiju koji vrvi Zadranima (Ivanov, Dražović, Pehar, Bilić), a najveći motiv “zelenih” ipak leži u činjenici da su im Zabočani ostali dužni još od prošle sezone kad su ih, doduše, pod vodstvom trenera Meheša, uspjeli nadvisiti u Jazinama. Trener nema to proživljeno negativno iskustvo domaćeg poraza od Zaboka, ali sigurno ne planira ni danas isprobati tako nešto.
– Predviđam tešku utakmicu jer nam dolazi iznimno neugodan protivnik koji ima iskustvo pobjede u Jazinama i sigurno nam kao protivnik ne odgovaraju. Pogotovo što im je u sastavu nekolicina vrlo kvalitetnih igrača kao što su bivši “naši” igrači Ive Ivanov, Tomislav Dražović, Zoran Pehar, a i tu su izvrsni Nikola Garma, organizator igre Leš koji su sposobni i pogađati izvani. U prošloj utakmici protiv Dubrave kući (70:63) su prvi put igrali bez njihova najboljeg igrača Luke Žorića kojeg je Zagreb vratio s posudbe i, dapače, pokazali izvrsnu igru, što je još jedan dokaz njihove kvalitete. No pored svega ovog navedenog, mi igramo pred svojom publikom u svojoj dvorani i idemo po nova dva boda – proanalizirao je trener Bujan današnjeg protivnika.
Najveća opasnost ipak prijeti od centarskog para Ivanov-Pehar, jer se po dosadašnjim prikazanim igrama ističe začuđuje loš postotak ubačaja za tri u momčadi Zaboka.
– Istinit je taj podatak, ali ne mora opet značiti ništa jer nisu zaboravili kako se pogađa koš nego im se dogodilo loše šutersko razdoblje koje se može baš promijeniti protiv nas. Oni su sigurno bili prisiljeni mijenjati koncepciju igre odlaskom Žorića koji je bio njihov najbolji strijelac. Sad je tu ulogu najvjerojatnije preuzeo Ivanov koji ima i najveću kvalitetu kod njih, ali iako im trica baš i nije išla, u njihovu sastavu i Leš i Bilić i Garma su izvrsni šuteri na koje ćemo trebati posebno pripaziti. Mi moramo nametnuti naš ritam igre i odigrati obranu na visokoj razini da bismo mogli računati na pobjedu. Naši centri Šarlija i Đugum manje su iskusni, ali vjerujem kako će uspjeti zaustaviti njihove centre i prikazati napredak u igri u odnosu na prijašnja izdanja.
Jesu li svi zaliječeni i spremni za napore ove teške utakmice?
– Problemi s Jurjevićem i Đugumom su ipak za nama i bit će u sastavu za utakmicu iako nisu u optimalnom trenažnom procesu. Drugi su svi spremni i jedva čekaju da utakmica počne. Ovim putem pozivam sve da dođu danas u Jazine i pruže nam podršku u teškoj utakmici – zaključuje Bujan.


 DVIJE POBJEDE I DVA PORAZA SA ZABOKOM


Dosada su se Puntamičani susreli sa Zabokom četiri puta i to je sve odigrano tijekom prošle sezone. Na otvaranju prvenstva Borik-Puntamika je poražena u Jazinama 90:91, a i u gostujućuj utakmici su “zeleni” ostali praznih ruku za pola koša (65:66). U ligi za ostanak ipak su u Borik-Puntamici odlučili uzvratiti i tako su odnijeli dvije pobjede. U Jazinama je bilo 76:63, a u Zaboku 91:79 za Bujanove momke.
Parovi 7. kola: Borik-Puntamika – Zabok, Cedevita – Trogir, Dubrovnik – Alkar, Dubrava – Šibenik, Kvarner – Svjetlost.