Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lopovi kradu od grijalica do automobila i građevinskog materijala

Autor: Suzana Bandić

21.11.2009. 23:00
Lopovi kradu od grijalica do automobila i građevinskog materijala


Tijekom proteklog vikenda policija je imala pune ruke posla, a traga se za nekoliko nepoznatih drznika koji su počinili provale i krađe. Između ostalih, traže se kradljivci automobila “golf 1”, skutera marke “gilera runner 50 sp”, građevinskog materijala vrijednog 50 tisuća kuna…


Zadarska policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem koji je s parkirališta stambene zgrade u Ulici Benka Benkovića odvezao automobil marke “golf 1” zadarskih registarskih oznaka. Krađa se, prema dojavi 47-godišnjeg vlasnika, dogodila u vremenu od 1. listopada do 20. studenog ove godine, a materijalna šteta procijenjena je oko sedam tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Isto tako, još uvijek se traga i za kradljivcem koji je iz Perivoja Vladimira Nazora odvezao skuter marke “gilera runner 50 sp”, zadarskih registracija.
Vlasnik motocikla, 29-godišnji Zadranin, krađu je prijavio oko 13 sati kazavši kako je svoj motocikl tamo parkirao u jutarnjim satima, nešto prije osam.
Šteta je procijenjena na 16 tisuća kuna, a protiv nepoznatog kradljivca slijedi kaznena prijava.
Osim krađa vozila i motocikala, policija je tijekom proteklog vikenda zabilježila i nekoliko sitnih krađa i provala. U Benkovačkom selu tijekom noći s petka na subotu nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću 45-godišnjakinje te joj ukrao digitalni satelitski reciver. Materijalna šteta procijenjena je oko 500 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava.
U noći sa subote na nedjelju i to u vremenu od 21 sat pa do 10 sati nepoznati počinitelj je s terase kafića “Novi caffe” u Ulici Ilije Smiljanića ukrao električnu grijalicu. Materijalna šteta koja je krađom pričinjena 49-godišnjem vlasniku procijenjena je oko dvije tisuće kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je podnesena kaznena prijava.              Provaljeno je i u restoran “Zlatna luka” u Bibinjama i to u vremenu od 10. studenog pa do 21. studenog 2009. godine. Tamo je nepoznati počinitelj razbio dvije rashladne vitrine i ukrao glazbenu liniju, zvučnike, pojačalo, računalo-kasu i jedan satelitski reciver. Četrdesetčetverogodišnji vlasnik oštećen je za iznos oko 20 tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Nisu mirovali ni lopovi u Pagu. Naime, 52-godišnji vlasnik policiji je prijavio krađu s gradilišta njegove kuće odakle mu je u vremenu od 25. listopada do 15. studenog ukraden razni građevinski materijal, odnosno armaturna mreža, željezne šipke, oplate i slično, čime mu je pričinjena šteta u vrijednosti oko 50 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je podnesena kaznena prijava.