Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Iz trgovine ukrali dječje pelene

21.11.2010. 23:00
Iz trgovine ukrali dječje pelene


Tijekom proteklog vikenda zadarska je policija zaprimila dojavu o provali u ostavu obiteljske kuće u Bibinjama. Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj 55-godišnjem Bibinjcu otamo ukrao vanbrodski motor marke “mercury” 5 KS i plinsku bocu. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava, a materijalna šteta koja je krađom pričinjena vlasniku procijenjena je na oko 5,5 tisuća kuna. A za još uvijek neutvrđeni iznos tijekom istog vremena oštećen je i trgovački lanac Sonik. Nepoznati je lopov, naime, provalio u trgovinu u Ulici Put Bokanjca odakle je odnio veću količinu cigareta, kave, pelena, vlažnih papirnatih maramica, bombonjera, grickalica, dezodoransa, bombona, žestokog alkoholnog pića i vina. Iznos štete bit će utvrđen po inventuri, a protiv nepoznatog lopova za kojim policija intenzivno traga, slijedi kaznena prijava.
Lopovi krali po kućama, školama i restoranima
Tijekom noći s petka na subotu nepoznati je lopov ispred kuće u vlasništvu 78-godišnjeg mještanina u Dobropoljcima ukrao 1200 kilograma cementa i raznu drvenu građu za krovište, a osim toga još je i iz otvorene kuće odnio dva produžna kabela za struju i zidarski alat. Sve to u vlasništviu je firme “Pak. Konstruktor” iz Pakraca, izvođača građevinskih radova. Tvrtka je oštećena za oko 4.000 kuna, a za jednak iznos nepoznati je lopov “olakšao” i 41-godišnju Zadranku. Žena je, naime, policiji prijavila da joj je u restoranu “Fortuna” u Murvici Gornjoj ukraden mobitel marke Nokia N95. Policija još uvijek traga i za kradljivcem
kino-projektora i videorekordera marke “Sony” koje je iz otključane dvorane u školi “Šime Budinića” na Voštarnici u petak poslijepodne ukrala još uvijek nepoznata osoba. Šteta je procijenjena na oko šest tisuća kuna.
Mjesec dana pritvora benkovačkom provalniku (21)
Benkovačka policija u petak je uhvatila 21-godišnjeg razbojnika s tog područja koji se osnovano sumnjiči da je počinio tri kaznena djela krađe. Naime, nakon provedenog krim istraživanja policajci PP Benkovac utvrdili su da je ovaj 21-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u mjestu Dobropoljci gdje je ukrao peć na drva čime je 44-godišnjeg vlasnika oštetio za oko tisuću kuna. Na teret mu se stavlja i neuspjela provala u Osnovnu školu Benkovac, te kazneno djelo krađe u mjestu Popovići odakle je 79-godišnjem vlasniku ukrao tri koluta električnih instalacijskih kabela vrijednih oko deset tisuća kuna. Mladić je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela odredio jednomjesečni pritvor.