Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ova generacija ne prihvaća djecu

21.11.2010. 23:00
Ova generacija ne prihvaća djecu


Blagdan Gospe od Zdravlja ili Prikazanja Blažene Djevice Marije jučer je svečano proslavljen svetim misama u 7 i 8 sati u istoimenoj crkvi u Zadru. Službu Riječi i blagoslov djece u crkvi Gospe od Zdravlja poslijepodne je predvodio katedralni župnik mons. Ivan Mustać.
– Crkva uči na koji način se djeca rađaju, kako ih prihvaćamo i da nije moguće birati da se jedno dijete rodi, a drugo da se odstranjuje. Znamo da je Marija u trudnoći išla pomagati rođakinji Elizabeti koja je u svojoj starosti začela dijete, jer joj se Bog smilovao. Tako dvije trudne žene, radosne blagoslivljaju Boga. Bog je dao da žena može nositi život i da zbog toga bude sretna. To je uvijek Božji dar, poručio je mons. Ivan Mustać.
– Ova generacija ne prihvaća djecu. Najbogatiji ljudi nemaju djecu, a najviše djece imaju siromasi. Nema budućnosti bez ovih malih.
Kad se Isus rodio mora bježati u Egipat, živjeti u tuđoj zemlji, iskusiti tu gorčinu. Nakon četrdeset dana je prikazan u hramu, naveo je mons. Mustać naglasivši da treba voditi djecu u crkvu, učiti ih o Bogu i molitvi te prenositi vjeru u obitelji.