Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Smanjen interes za POS-ove stanove na Crvenim kućama

21.11.2010. 23:00
Smanjen interes za POS-ove stanove na Crvenim kućama


U Gradu Zadru priopćavaju da u petak 26. studenog ističe rok za predaju zahtjeva za kupnju stanova iz programa POS-a na lokaciji Crvene kuće. Zanimljivo je da se javnim pozivom koji traje od 26. listopada 2010. za kupnju preostalih neprodanih stanova još prikupljaju zahtjevi. Zahtjevi se mogu preuzeti u Gradskoj upravi, Narodni trg 1, u Upravnom odjelu za gospodarstvo, soba 79. Uz potrebne dokumente mogu predati zaključno sa 26. studenim 2010. a sve obavijesti mogu se dobiti na tel. 208-114,  radnim danom od 8 do 16 sati.
Ovim je Grad Zadar priznao da za POS Crvene kuće ne vlada toliko zanimanje građana. Naime početkom lipnja ove godine, kad je počela gradnja, u Gradu Zadru su govorili da za 65 stanova ima čak 154 interesenata. Razlozi su tome neatraktivna lokacija, po mnogima koji su odustali od kupnje i vrlo loš projekat, ali i činjenica da je cijena kvadrataPOS-a Crvene Kuće od 1.109,37 tek neznatno manja od zakonski utvrđenog maksimalnog iznosa cijene korisnog kvadrata stana iz Programa poticajne stanogradnje.
Podsjetimo se, cijena POS-ovih stanova se od prvog projekta na Smiljevcu se udvostručila. Za POS Smiljevac državno zemljište i priključke na infrastrukturu je darovao Grad Zadar, a za POS Crvene Kuće zemljište nekadašnje vojarne JNA je morao otkupiti APN. Cijena stanova na Smiljevcu bila je i ispod 600 eura za metar četvorni, a POS-a Crvene kuće 1.109,37eura. Razlog tome jest što je doslovce ispalo da je država na Crvenim kućama sama sebi prodala zemljište što je u konačnici, između ostalim loših stvari, učinilo POS-ovu gradnju neatraktivnom.