Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dinamo tugu zbog šest komada utopio u dva postignuta

21.11.2011. 23:00
Dinamo tugu zbog šest komada utopio u dva postignuta


U susretu petog kola D skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na Santiago Bernabeu pred 65.000 gledatelja izgubio od Real Madrid 2:6 (0:4) ubilježivši jedan od najtežih poraza u povijesti kluba.
Golove za Real zabili su Karim Benzema (2, 66), Jose Callejon (6, 49), Gonzalo Higuain (9) i Mesut Ozil (20), dok je prvi gol za ‘modre’ u Ligi prvaka zabio Fatos Beqiraj u 81. minuti. Konačnih 2:6 postavio je Ivan Tomečak u 89. minuti.
Premda je Real Madrid započeo utakmicu u ‘šarenoj’ ekipi bez šestorice igrača iz najjačeg sastava (Casillas, Carvalho, Pepe, Marcelo, Ronaldo, Di Maria) sve nade navijača Dinama u čudo na Santiago Bernabeu raspršile su se za svega 85 sekundi koliko je trebalo Karimu Benzemi da dovede domaćin u vodstvo. Uslijedilo je ‘uragan’ Los Blancosa i u šestoj minuti Jose Callejon je postigao drugi, a tri minute kasnije Gonzalo Higuain i treći gol za Real. U 20. minuti već je bilo 4:0, a strijelac je bio Mesut Ozil. Do konca prvog poluvremena Real je imao još dva zicera, no Kelava je zaustavio neugodne udarce Coentraoa i Benzeme.
Dinamo je tijekom prvog poluvremena samo jednom zaprijetio vratima Adana, u 17. minuti je Ibanez zaprijetio iz slobodnog udaraca, no loše je pucao. U prvih 45 minuta dogodila se i jedna sporna situacija na štetu Dinama. Beqiraj se probio u kontru, pratio ga je Diarra koji ga je povukao za ruku, no irski sudac Kelly nije dosudio ništa premda je mogao.
Potop ‘modrih’ nastavio se i u drugom poluvremenu. Već u 49. minuti Callejon je zabio svoj drugi gol na utakmici za 5:0, a svoj drugi gol, Realov šesti zabio je i Benzema u 63. minuti. “Kraljevki klub” je imao još nekoliko sjajnih prilika, no Kelava je zaustavio udarce Benzeme, Callejon i Higuaina. Devet minuta prije kraja utakmice gol su postigli i ‘modri’, a kao strijelac prvog gola za Dinamo u Ligi prvaka upisao se Fatos Beqiraj. Dinamu je za prvi gol u skupini trebalo 441 minuta. U samoj završnici Ivan Tomečak je zabio i drugi gol za Dinamo, te tako donekle ublažio poraz.
U drugom susretu iz skupine Lyon i Ajax su odigrali bez pogodaka. Na ljestvici vodi Real s maksimalnih 15 golova, Ajax ima osam, Lyon pet, dok je Dinamo na začelju bez bodova i razlikom pogodaka 2:15.


 REAL MADRID – DINAMO 6:2


MADRID. Stadion Santiago Bernabeu – 65.000 gledatelja; Sudac: Allan Kelly (Irska);
Strijelci: 1:0 Benzema (2), 2:0 Callejon (6), 3:0 Higuain (9), 4:0 Ozil (20), 5:0 Callejon (49), 6:0 Benzema (66), 6:1 Beqiraj (81), 6:2 Tomečak (89)
Žuti kartoni: Cufre, Beqiraj
Crveni kartoni:
REAL MADRID: Adan – Ramos (od 46. Albiol), Varane, Coentrao, Diarra – Callejon, Xabi Alonso (od 46. Granero), Sahin – Ozil (od 46. Altintop), Higuain, Benzema. Trener: Jose Mourinho
DINAMO: Kelava – Vida (od 63. Ademi), Tonel, Cufre, Ibanez – Badelj, Calello – Alispahić (od 46. Leko), Sammir (od 81. Tomečak), Kovačić – Beqiraj. Trener: Krunoslav Jurčić