Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izdavaštvo na zadarskom području odupire se krizi

Autor: Valentina Mlađen

21.11.2012. 23:00
Izdavaštvo na zadarskom području odupire se krizi

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Tradicionalna, 19. izložba “Izdavaštvo na zadarskom području” otvorena je jučer u izložbenoj dvorani Knjižnice povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Grada Zadra.
Ovo je najveći izbor izdanja tiskanih omeđenih i serijskih publikacija zadarskih autora i izdavača te plakata društvenih, kulturnih i sportskih događanja u proteklom jednogodišnjem razdoblju na području cijele Zadarske županije. Izložene su publikacije objavljene u periodu od studenog 2011. do studenog 2012. godine.
Izložbu je priredila dugogodišnja priređivačica izložbe i Voditeljica Odjela knjiga Znanstvene knjižnice Zadar Jadranka Delaš koja je i na otvorenju istaknula kako na ovom području izdavaštvo ni ove godine, barem što se knjiga tiče, nije podbacilo te je ove godine objavljeno 270 novih knjiga dok se kriza osjetila u broju časopisa i novina te je objavljeno 49 naslova periodike.
– Krećemo se u prosjeku od 270 naslova koji su popisani u našem katalogu, ali je u vitrine stalo samo 165 naslova. Novina i časopisa ove godine brojimo 49. Tu se osjeća mali podbačaj i to iz razloga što su brojni školski listovi osnovnih i srednjih škola kao i studentska glasila prestali izlaziti, ali zato se javilo nekoliko novih listova, rekla je Delaš.
Izložba je i ove godine bila izuzetno dobro posjećena te ostaje otvorena do 30. studenoga, radnim danom od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.