Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Želim se samo posvetiti obitelji, prijateljima, družiti se sa svima

Autor: Zorana Deljanin

21.11.2012. 23:00
Želim se samo posvetiti obitelji, prijateljima, družiti se sa svima

Foto: PIXSELL



Ante Gotovina nije htio reći izravno »da« ili »ne« za objavu registra naglasivši da je on je običan građanin. Kaže da želi ostati uz more i posvetiti se najbližima


Opušten i nasmijan izišao je jučer general Ante Gotovina iz svoje kuće u Pakoštanima u kojoj je sa obitelji proveo prvi dan nakon punih 11 godina izbivanja. Spremno je s novinarima podijelio dojmove o fešti koju su mu noć prije Pakoštanci priredili, susretu s obitelji i najbližim prijateljima, ali i odgovorio na pitanje o Vladinoj odluci o objavi registra branitelja. Iako nije htio reći »da« ili »ne« za objavu registra naglašavajući da je to pitanje politike, a on je običan građanin, što misli dade se iščitati iz njegove izjave.
– Dajem potporu Vladi i institucijama, poručio je Gotovina.
O fešti, prvim danima na slobodi i planovima, bio je mnogo pričljiviji.
– Fešta je bila super, kako smo i očekivali. Ne možda tu naglost, ali to je taj južnjački temperament, kroz smijeh je kazao.
Razgaljen susretom s obitelji i brojnim prijateljima, rekao je da će se zadržati u Pakoštanima.
– Ja sam čovjek s mora. Moji su bili ribari i težaci. Ovdje ću biti, skitat ću se, družiti se. Želim se samo posvetiti obitelji, prijateljima, družiti se sa svima, rekao je general Ante Gotovina, od prošloga petka po haškoj presudi nevin i slobodan čovjek. Sedam godina zatvora i pravosudne bitke teško bi izgurao da nije bio discipliniran i uvjeren da će izići na slobodu, veli, a sada mu predstoji nadoknađivanje vremena s obitelji.
– Bilo je bitno ne prepustiti se stihiji nego gledati naprijed, vjerovati. Hvala Bogu to poglavlje je zatvoreno. Novo je ispred nas i mi ga sada pišemo, dodao je.
U Pakoštanima je s generalom Antom Gotovinom, uz suprugu Dunju, i odvjetnik Luka Mišetić koji je potvrdio da će bivšu hašku tužiteljicu Carlu Del Ponte prijaviti austrijskoj odvjetničkoj komori.
– Do petka ćemo predati prijavu. Tužiteljica ne smije iznositi tvrdnje da je netko kriv nakon što je došla pravomoćna presuda. To je kršenje odvjetničkog kodeksa. Ne smijemo dopustiti da službenici suda, pa i bivši dužnosnici, dovode u pitanje pravomoćne presude Haškog tribunala, a do jučer su držali da osobe koje u bivšoj Jugoslaviji dovode u pitanje rad haškog tribunala moraju biti sankcionirane. Švicarska komora će se morati pozabaviti s njom, rekao je Mišetić.


 NOVINARIMA POSLAO KOLAČE




Nakon slavlja u rodnim Pakoštanima, general Ante Gotovina povukao se sa suprugom Dunjom u svoju novoizgradjenu vilu pred kojom ga je cijelo jutro čekao velik broj novinara u nadi da će im dati izjavu. General je okupljenim novinarima poslao kolače, a kasnije i nešto sira i kulena. Oko 14 sati Ante Gotovina je u pratnji supruge, odvjetnika Luke Mišetića i još nekoliko prijatelja izašao iz kuće i popričao sa okupljenim novinarima.