Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon žestoke borbe pobjednik je Roko Mazić

21.11.2013. 23:00
Nakon žestoke borbe  pobjednik je Roko  Mazić


U polufinale su ušli djelatnik Općine Bibinje Ivan Miolović, kvizoman Zoran Kačanić koji je pred Tarikom Filipovićem u milijunskom poslu osvojio 16.000 kuna i u borbi protiv njih stotinu 27.000 kuna, zatim pravnik u OTP banci Roko Mazić i kolega novinar Valter Šarović


Roko Mazić pobjednik je kviza Lančana reakcija  koji je jučer održan u Gradskoj knjižnici Zadar u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra. On je pokazao najbolje znanje o povijesti,  zemljopisa, sadašnjosti i zanimljivosti Zadra i Zadarske županije što je  bila tema ovog drugog zadarskog izdanja Lančane reakcije.
– Vjerovao sam da ću ući među prva četiri, ali nisam očekivao da ću  pobijediti. Zadovoljan sam, biti prvi u kvizu o poznavanju vlastitog grada i njegove okolice je velika čast. Sudjelovao sam i u kvizu 1 na prema  100. Uvijek bih daleko dogurao, ali nikada nisam došao ispred Tarika,  kaže Mazić te dodaje da je uvijek radio na usavršavanju vlastitog općeg  znanja, pogotovo kada se radi o rodnom kraju.
Kvalifikacijski test okupio je šaroliku ekipu od petnaestak natjecatelja  među kojima su bile i mlade političke snage Zadra i Zadarske županije  – predsjednik zadarskog ogranaka Akcije mladih Ante Rubeša te najmlađi načelnik Zadarske županije Andro Magić, načelnik Općine  Pašman. Nakon eliminacijskog teksta od dvanaest pitanja u polufinale  su ušli djelatnik Općine Bibinje Ivan Miolović, kvizoman Zoran Kačanić  koji je pred Tarikom Filipovićem u milijunskom poslu osvojio 16.000  kuna i u borbi protiv njih stotinu 27.000 kuna, zatim pravnik u OTP  banci Roko Mazić i kolega novinar Valter Šarović. Šarović je imao najteži put do polufinala, do kojeg je došao u pripetavanju s gradskim vijećnikom Akcije mladih Vladimirom Gambiražom. Od fantastične četvorke u finale je s Mazićem ušao Miolović.
Za ući u polufinale trebalo je znati da nijedan brod iz flote Tankerske  plovidbe ne nosi ime Vrsi uz ponuđene ogovore Privlaka i Vinjerac, a u  polufinalnoj borbi trebalo je znati egzaktno da je Donat najduži brod u  floti zadarskog brodara, zatim kolika je dužina državne ceste od Mulina  na Ugljanu do Tkona na Pašmanu i koliko stepenica ima najviša zgrada  u Zadru. Točan odgovor na ovo pitanje jest 260, a radi se o neboderu  na Bulevaru.