Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nema većeg gušta nego dobit’ Cibonu

21.11.2013. 23:00
Nema  većeg  gušta nego  dobit’  Cibonu


Uvijek je poseban naboj kada igramo protiv njih i nema većeg gušta nego pobijediti najvećeg rivala. Još nisam doživio pobjedu u Draženovom domu i nadam se da će se to dogoditi ove subote – kaže Đugum


Dan uoči prvog ovosezonskog najvećeg derbija hrvatske  košarke pitamo Antu Đuguma sjeća li se kada je posljednji put bio pod  tornjem u dresu Zadra.
– Sjećam se kao da je bilo jučer.
Riječ je, naravno, o petoj utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske 2007., koja je najviše poznata po “slučaju semafor”.
– Ono što mi je najviše ostalo urezano u sjećanje je ogroman broj naših  navijača, kojih je prvoga dana u dvorani bilo oko dvije tisuće, što u zelenom sektoru, što na ostalim tribinama. U gradu je vladala ogromna euforija i svi su vjerovali u pobjedu – prisjeća se centar Zadra.
No, utakmica je zbog kvara na semaforu od 24 sekunde, koji se “nikako nije mogao osposobiti”, odgođena za dan kasnije, kada je Cibona uvjerljivo slavila i uzela naslov prvaka.
– Da nije bilo te odgode, mislim da bismo imali veće šanse. Ovako je  završilo pravom katastrofom, minus 38. Prije toga smo imali vodstvo 2-1  i meč loptu u Jazinama, koju smo, nažalost, ispustili za pola koša. Ostao  nam je baš gorak okus, jer smo svi bili uvjereni u naslov. Imali smo jako  dobru sezonu, dizali smo se iz utakmice u utakmicu i cijeli grad je vjerovao u nas. Baš šteta. Jedna lopta je odlučila na njihovu stranu.
Nakon toga, putevi tada 19-godišnjeg Đuguma i Košarkaškog kluba  Zadar razišli su se i ponovno spojili šest godina kasnije. Kakav je osjećaj uoči novog derbija s Cibonom?
– Taj se rivalitet i dalje jako osjeća, iako je sada nešto drugačija situacija, jer je tada to bio susret dva najbolja kluba u Hrvatskoj, a posljednjih  godina se tu priključila i Cedevita. Ali pravi derbi je ostao onaj između  Zadra i Cibone. Uvijek je poseban naboj kada igramo protiv njih i nema  većeg gušta nego pobijediti najvećeg rivala. Još nisam doživio pobjedu u  Draženovom domu i nadam se da će se to dogoditi ove subote.
Put Zagreba sprema se i autobus zadarskih navijača.
– Njihova nam podrška uvijek jako puno znači. Pobjedu im ne  možemo obećati, ali sigurno možemo maksimalan angažman. Svatko  od nas će dati sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno da se kući  vratimo s bodovima – za kraj će Đugum.