Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sve ove godine drži ih mladost i veselje

21.11.2013. 23:00
Sve ove godine drži ih mladost i veselje


U dvorani MAS-a izložene su slike Stipe Golca, Marijana Richtera, Zdenka Venturinija, Josipa Zankija, Ivana Zelića i Saše Živkovića


U Muzeju antičkog stakla otvorena je izložba akademskih slikara sa Sveučilišta u Zadru u povodu 50. godišnjice Učiteljskog studija u Zadru i Dana grada Zadra. U dvorani MAS-a izložene su slike Stipe Golca, Marijana Richtera, Zdenka Venturinija, Josipa Zankija, Ivana Zelića i Saše Živkovića, a sve pod egidom akademski slikari – profesori Učiteljskog studija. Uz brojne profesore i studente otvorenju izložbe prisustvovali su župan Zadarske županije Stipe Zrilić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra dr. Živko Kolega. Klapa Kontrada pjesmom je započela svečanost otvorenja, a potom je u ime Odjela prisutne pozdravila dr. sc. Smiljana Zrilić. Ona je zahvalila profesorima s Odjela koji su u mirovini, te im uručila prigodne poklone.
Dr. sc. Robert Bacalja kazao je kako Odjel sve ove godine drži mladost i veselje.
– Kad pogledamo koliko je preparandija, pa učiteljska škola dala Hrvatskoj onda vidimo da je to puno. Zahvalni smo svima koji su izučili generacije da budu učitelji i odgojitelji. Zahvalni smo Županiji i Gradu što su nas u ovih deset godina podupirali, kao i prvom rektoru našeg Sveučilišta dr. sc. Damiru Magašu i sadašnjem dr. sc. Anti Uglešiću, kazao je Bacalja prepustivši potom riječ dr. Magašu.
– Pedeset godina nije malo, a 150 godina govori i znači puno. I sam sam počeo predavati na učiteljskom studiju. Čestitam odjelu koji postiže velike rezultate i želim puno elana i uspjeha u budućnosti, poručio je dr. sc. Damir Magaš koji je zajedno s rektorom Uglešićem otvorio izložbu. Uglešić je naglasio kako se ovom izložbom želi dati podstreh novim studijima, najavljujući otvaranje studija za likovni odgoj i studija virtualnih umjetnosti.