Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bog dolazi u svakom beskućniku i bolesniku

Autor: Marija Ćurko

21.12.2008. 23:00
Bog dolazi u svakom beskućniku i bolesniku

Foto: Filip BRALA



U ovim predbožićnim danima darivanja i vremenu kad na poseban način želimo razveseliti druge, a posebno potrebite, te time doprinosimo ljepoti pripadnosti rođenom Bogu, članovi Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMST-a) posjetili su Dom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru. Njima su se pridružili učenici Medicinske škole “Ante Kuzmanića” s gitarama koje je predvodila prof. Vesna Uhoda i grupa učenika 6. razreda Osnovne škole Krune Krstića koji su izveli igrokaz “Bog koji dolazi”.
Riječima ohrabrenja, podrške i nade štićenicima se u kratkom razgovoru obratila s. Melhiora Biošić, predsjednica HKUMST-a.
“Bog dolazi u svakom beskućniku, prognaniku i bolesniku”, kao poruku igrokaza izdvaja učenik Dominik Petani, dok je učenica Matea Bajlo istaknula misao: “Bog se rađa na tisuće mjesta. On je mir, radost i zajedništvo. On plače u svakom djetetu.”
– Djecu odgajamo da budu milostivi, jer milosrđe je nešto najvrjednije što čovjek može dati. Nije toliko bitna vrijednost darova, već koliko darujemo srcem. Ljudima puno znači kad im se dođe, pruži ruka, jer tada osjećaju da netko misli na njih. To je ono najvažnije i smisao ovih božićnih posjeta, istaknula je prof. Ivoš te nazvala darivanje kao stil života, nešto što izgrađuje čovjekovu nutrinu za potrebe drugog. To je prije svega potreba za blizinom, dobrotom, ljubavlju, jer male stvari kada se besplatno daju postaju velike, dragocjene, važne.