Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nije Mursa kakvom se čini

Autor: Šime Ćurko

21.12.2008. 23:00
Nije Mursa kakvom se čini


Mataš Novi Zagreb, Biska Pula, Plamen Požega, Agram. Tko nastavalja niz? U Jazinama su jednoglasni – Mursa. Razlog je jasan. U 11. kolu Zadar ugošćuje Mursu u pomalo neobičnom terminu (ponedjeljak, 20 sati). Dvorana je bila zauzeta zbog koncerta “Tisuću glasova Božiću” pa će petu uzastopnu pobjedu ekipa Marije Mazije tražiti u danu kada ostale ekipe već zbrajaju štetu ili korist iz onoga što su odigrale u subotu i nedjelju. U 4. kolu u Osijeku bilo je 82:69 za Zadar, ali taj podatak malo znači jer u ženskoj košarci pravilo je da pravila nema. Iza Murse je turbulentno razdoblje, inače godinama standardne članice A-1 lige očajno su ušle u sezonu, dvije pobjede i osam poraza nakon deset kola za čisto razočaranje. Ipak, povratak Maje Mažar i dolazak Ivane Roje signaliziraju da se na Dravi ne predaju. Potvrda tome su i znatno bolje igre Murse u posljednjim kolima.
– Nije mi jasno kako se Mursa uopće našla na pretposljednjoj poziciji. To je ekipa s osam prvoligaških igračica, stvarno ne znam u čemu je problem da su tu gdje jesu. Možda u nedovoljno treniranja – kaže Maja Ledenko koja je, bez obzira što Zadranke i Osječanke dijele četiri pobjede, oprezna u najavi utakmice.
– Bit će to sigurno puno bolja Mursa nego u prvoj utakmici. Kad je riječ o nama, prošli tjedan radili smo na pripremi igre samo za njih, kao što smo tjedan prije toga radili na pripremi za Agram. Mursa će nas sigurno pokušati iznenaditi, ali i mi smo spremili odgovor na njihove pokušaje.
Termin utakmice baš i nije najpovoljniji za tempiranje forme.
– Navikli smo mi na neobične termine, tako da za nas ovo nije ništa novo. Uostalom, i u prvoj utakmici u Osijeku igrali smo u utorak umjesto u srijedu, kako smo očekivali, tako da smo između Agrama i Murse imali samo jedan trening. Unatoč tome uspjeli smo pobijediti u Osijeku.
Nakon Murse do utakmice s Croatijom 2006 slijedi odmor od mjesec dana.
– Dobro znamo što bi nam značila pobjeda u večerašnjoj utakmici. S dva nova boda ostanak bi nam bio sasvim blizu, imali bismo pet pobjeda više od Murse i ne vjerujem da bismo takvu prednost uspjeli ispustiti. Zato se vrijedi potruditi i pobijediti Mursu.