Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Trogirani zaledili Borik na minus 18

Autor:

21.12.2008. 23:00
Trogirani zaledili Borik na minus 18


U hladnoj dvorani Vinko Kandija u Trogiru košarkaši Borik-Puntamike zaustavljeni su na putu k četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Trogirani su nošeni poblikom imali više raspoloženih igrača te su tako osigurali ulaz među osam najboljih i dobili priliku u utakmici protiv Zadra u svojoj dvorani pokušati doći do Final foura. Ipak, gorak okus s te utakmice ponijeli su Puntamičani sa sobom u Zadar, jer su po riječima trenera Tihomira Bujana dvije sumnjive situacije u trećoj četvrtini prelomile utakmicu u korist domaćina.
– Bila je dosta dobra utakmica iako su uvjeti bili na granici regularnosti zbog velike hladnoće u dvorani. Držali smo se u egalu cijelo poluvrijeme i u trećoj četvrtini smo bili u naletu. Onda se dogodilo da nakon Vrsaljkova pokušaja za tricu sudac Galiot vidi nepostojeći prekršaj Čiklića, na što je slijedila Čiklićeva reakcija i iz tog napada Trogirani pogađaju pet slobodnih bacanja i odlaze na plus sedam koševa (46:53). Ubrzo nakon toga za vrijeme našeg napada, dok je Petani bio u zraku da položi loptu u koš, suci sviraju prekid napada jer se pokvario semafor. Naravno, koš nije bio priznat i morali smo ponoviti napad u kojem smo izgubili loptu i Trogirani iz sljedećeg napada odlaze na preko deset poena razlike. Tu je utakmica bila gotova – proanalizirao je uzroke poraza strateg Puntamičana.
U momčadi Trogira imali su raspoloženu petoricu igrača, dok su u Boriku samo Čiklić i Mrva odigrali iznad prosjeka.
– Trogirani su, moram priznati, odigrali vrlo dobro. Na krilima svoje publike bili su uvijek korak ispred nas. Mi smo, po mom mišljenju, primili previše koševa u prvom dijelu, ali isto nismo loše stajali na terenu jer smo cijelo vrijeme držali priključak. Uspjeli smo zaustaviti u prvom dijelu Bizacu, ali su nam se razigrali ostali njihovi igrači kao Brkić, Delaš i Bubalo i nakon onog sudačkog previda stvarno je bilo teško vratiti se u utakmicu. Trogir je vrlo nezgodna momčad koja je u stanju napraviti probleme i Zadru ako budu igrali kao što igraju u posljednje vrijeme.
Ispadanje u Kupu nije ipak tolika tragedija, sad se valja okrenuti važnijem nastavku sezone u kojoj vas 10. siječnja čeka utakmica u Jazinama protiv lidera Cedevite.
– Nije tragedija, ali su ipak momci malo indisponirani načinom na koji su ostali bez šanse da se bore do kraja utakmice. Smatram da smo s Trogiranima bili u egalu i da se trebala utakmica rješavati u završnici, jer je bilo neizvjesno dokle god suci sa svojim sumnjivim odlukama nisu odveli susret na stranu domaćina. Mi se okrećemo nastavku sezone i plan nam je pobjeđivati kod kuće, a pritom nam je Cedevita sad najvažnija utakmica u kojoj moramo pokazati koliko zapravo možemo – zaključio je Tihomir Bujan.


 TROGIR – BORIK-PUNTAMIKA 91:73


(19:18, 23:21, 27:18, 22:16)
TROGIR – Sportska dvorana Vinko Kandija. Gledatelja 500. Suci: Anzulović i Galiot (oba Zagreb) i Perlić (V. Gorica).
TROGIR: Vrsaljko 7, Đirlić, Guja, Bilić, Bizaca 25, Lucić, Bubalo 15, Egerić, Ćirko 2, Sobin 6, Brkić 16, Delaš 18.
BORIK-PUNTAMIKA: Čiklić 20, Dundov 4, Bulić 4, Pavić 3, Petani 2, Dević 4, Mrva 14, Šarlija 2, Jurjević 4, Žorž 8, Đugum 8.