Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Raspored misa kroz blagdane

Autor: Marija Ćurko

21.12.2009. 23:00
Raspored misa kroz blagdane

Foto: Filip BRALA



Na Badnjak u četvrtak 24. prosinca, svečano misno slavlje s početkom u 15 sati u dvorani Doma za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru, za njegove korisnike, predvodi zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa.
Misu ponoćku u četvrtak 24. prosinca u 24 sata u zadarskoj katedrali Sv. Stošije predvodi mons. Prenđa.
 Svečanu blagdansku misu s početkom u 11 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru na Božić, svetkovinu Kristova rođenja u petak 25. prosinca predvodi mons. Ivan Prenđa.
 Na blagdan Sv. Stjepana u subotu 26. prosinca u crkvi Sv. Šime u Zadru koja je prvotno bila posvećena svetom Stjepanu, prvomučeniku, zadarski nadbiskup Ivan Prenđa predvodi misno slavlje u 18 sati.
 U nedjelju 27. prosinca na blagdan Svete Obitelji i Dan iseljenika, svečano misno slavlje s početkom u 11 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodi mons. Prenđa. Na ovoj svetoj misi se tradicionalno okupljaju i članovi Udruge obitelji s četvero i više djece – Zadar.
 U ponedjeljak 28. prosinca u katedrali Sv. Stošije od 20 sati održava se Božićni koncert Katedralnog zbora sv. Stošije pod ravnanjem Žana Morovića i u orguljaškoj pratnji Dragana Pejića. U sklopu programa nastupit će još i Djevojački zbor, profesori i učenici Glazbene škole Blagoja Berse Zadar, Nadbiskupijski zbor mladih “Sv. Krševan” i župni zbor “Vicko Zmajević” iz Arbanasa.
 Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa u četvrtak 31. prosinca predvodi misu zahvalnicu i svečani “Tebe Boga hvalimo” za proteklu godinu, s početkom u 18 sati.
 Na svetkovinu Svete Bogorodice Marije i Novu godinu u petak 1. siječnja, misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati predvodi mons. Prenđa. Nadbiskup će prenijeti misli iz ovogodišnje Papine poruke za Svjetski dan mira koji se obilježava na Novu godinu.