Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jurjević: Spremni dočekati nastavak

21.12.2010. 23:00
Jurjević: Spremni dočekati nastavak


Prvenstveno nam je u glavama ostanak u ligi, a o ako nam se otvori prilika za ulazak u Ligu za prvaka, sigurno nećemo stajati sa strane – kaže Marino Jurjević


Porazom u Dubravi završila je i službeno  natjecateljska 2010. za Borik-Puntamiku. Nije ugodno  to učiniti porazom, no ako se  uzme u obzir sve ono učinjeno  u godini koja odlazi onda bi  jedino odgovarali superlativi.  Bila je to godina u kojoj su  uspjeli napraviti pozamašnu  gomilu pobjeda koje su bile  dovoljne za prvo mjesto u Ligi  za ostanak tj. peto mjesto u  A-1 ligi i općenito završili sezonu kao deveti najboljeplasirani košarkaški klub u  državi. Sve to s mizernim  budžetom i uglavnom mladim  i neafirmiranim igračima. Polovica nove sezone djeluje još  kao ljepša bajka. U Borik-Puntamici se zeleni od  mladosti, a drži se odlična  druga pozicija nakon devet  kola. Sve to je ipak iznad  posljednjeg neuspjeha u Dubravi, barem za Marina Jurjevića.
– Izgubili smo i nema povratka. Idemo nastaviti kao da  ništa nije bilo. Treniramo ozbiljno i radimo sve da nam se  ne dogodi onaj loš početak  siječnja kakav smo imali prije  godinu dana.
Ipak teško se ne osvrnuti na  posljednju utakmicu.
– Nije isto jednostavno za  prihvatiti poraz, a ponajviše  zbog činjenice da smo imali  sve u svojim rukama. Praktički  su nam se Dubravaši nudili  svojom igrom u prvih 30 minuta. Imali smo 11 poena prednosti i trebali smo u posljednjoj četvrtini privesti mirno utakmicu kraju.
Jurjević ističe da je juniorski dvojac Dubrave bio ključ  poraza Zadrana.
– Ćubrić i Brzoja su nas  definitivno iznenadili i donijeli onu prevagu. Okrenula se  naglo situacija na njihovu  stranu, sve im je počelo polaziti za rukom dok mi nismo  mogli staviti nijedan otvoreni  šut. Dali smo tek dva poena u  osam posljednjih minuta što  nas je koštalo. Zaludu nam je  bilo sve dobro učinjeno u tri  četvrtine utakmice, i to što su  Marić i Pavić izvrsno uštopali  mladog Darija Šarića. Prelomili su susret s te tri trice ovih  juniora.
Nastavak sezone slijedi brzo nakon Nove Godine. Prvi  protivnik je Darda u gostima.
– Već su krenule pripreme  za tu utakmicu. Želimo što  spremniji dočekati nastavak i  želimo ostvariti što je veći mogući broj pobjeda. Prvenstveno nam je u glavama ostanak u  ligi, a o ako nam se otvori  prilika za ulazak u Ligu za  prvaka, sigurno nećemo stajati sa strane.