Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Koncert u velikom stilu

21.12.2010. 23:00
Koncert u velikom stilu


Mali svirači i  pjevači Osnovne glazbene  škole sv. Benedikta iz Zadra  imali su sinoć svoju prvu premijeru izvan matičnih prostora samostana Sv. Benedikta. Svoj “Predbožićni koncert” učenika ova osnovna  glazbena škola održala je u  velikom stilu u prikladnom  prostoru Svečane dvorane  Sveučilišta u Zadru. Naime,  koncertna dvorana samostana  Sv. Benedikta postala je premalena za sve malene virtuoze koji žele učiti pjevati ili  svirati. Sinoć je tako nastupilo  četrdesetak učenika škole koja u trećoj godini rada ima 71  polaznika. Predstavili su se  pred prepunom dvoranom  ponosnim roditeljima, rodbini i prijateljima s čak 29  točaka. Nakon prvog pravog  izlaska u javnost, i uspješnog  koncerta, iz škole se nadaju  da će se za njih još čuti.
– Nadamo se da će ovo biti  početak nečega novoga, da se  malo više čuje za nas te kako  stasamo i širimo se da će  zadarska publika imati sluha  te nas prepoznati kao jednu  ozbiljnu ustanovu koja se bavi  obrazovanjem i odgojem djece, rekao je ravnatelj škole  Igor Cecić pred koncert.
Iako su maleni ne znači da  ne znaju svirati i pjevati. Predstavili su se samo velikim glazbenim imenima pa su tako  zasvirali Bacha, Zorića, Čajkovskog, Matza, neke narodne i druge izvođače. Većina  točaka izvedenih sinoć bile su  solističke točke uz jedan duo  gitara, dok su početak koncerta otvorili mali pjevači polaznici predškolske glazbene  skupine, a zatvorio pjevački  zbor škole s tri izvedbe.