Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I Zadar svog Orašara ima

21.12.2011. 23:00
I Zadar svog Orašara ima


Rasplesani polaznici Zadarskog plesnog ansambla poželjeli su i ove godine Zadranima lijepe i sretne blagdane. Sinoć je, naime, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održana već tradicionalna božićna priredba polaznika ansambla koji su svojom “Plesnom čestitkom” pokazali što su radili posljednja dva mjeseca.
U koreografiji koju su na temu Orašara, poznate baletne priče, osmislile Sanja Petrovski, Lara Stanin, Stošija Zrinski, Martina Ružić, Nikolina Dolfić, Tea Kulaš i Stella Rončević natupilo je oko sto polaznika ansambla u dobi od 3 pa do 33 godine. Kroz čestitku su publiku vodili Jelena Karoglan i Vinko Radovčić koji se pojavljuju i u ulogama u samoj predstavi.
U otplesanoj predstavi kroz 50-ak minuta polaznici ZPA prikazali su priču o djevojčici Klari (Jelena Karoglan) koja slavi Božić s obitelji u ukrašenom dnevnom boravku. Maštovita plesna priča počinje kada Orašar (Vinko Radovčić) u obliku uniformiranog vojnika oživi i odvede djevojčicu Klaru u svijet Šećerne vile. U tom maštovitom svijetu Klara susreće slatkiše iz različitih dijelova svijeta koji plešu, tako nailazi na čaj koji pleše kineski ples, lizalice koje plešu ruski ples, čokolade koje plešu španjolski ples… A cijelu rasplesanu priču upotpunili su i veseli kostimi kojima ZPA svake godine iznenadi i oduševi publiku.
Kao gosti ove prekrasne božićne čestitke nastupili su i polaznici Plesnog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa”.