Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Robin Brown s dušom i srcem za Zadrane

21.12.2011. 23:00
Robin Brown s dušom i srcem za Zadrane


Volim Zadar i jako sam sretna što sam se mogla vratiti ove godine. Bila sam prije tri i bilo je prekrasno, rekla je Robin Brown neposredno prije gospel koncerta održanog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u utorak. Robin Brown poznata je gospel diva i pijanistica iz Atlante. U Zadru je nastupala s gospel zborom iz Atlante (Atlanta Gospel Chir) u sastavu od dvanaest pjevača i pjevačica, a zadarskoj publici priuštili su pravi spektakl pjevajući prekrasne duhovne i prigodne pjesme.
– Publika u Zadru je topla i prekrasna, jednostavno me prate, uživaju u glazbi, pohvalila je Zadrane gospel diva.
Neposredno prije same izvedbe Robin smo zatekli na pozornici kako obavlja posljednje pripreme tražeći od pjevača da odrade savršen nastup i ispravljajući svaki pogrešan ton. Kako je Brown istaknula uvijek očekuje da su najbolji za publiku.
A najbolji su i bili. Gotovo 90 minuta izmjenjivali su se članovi gospel zbora u solo i skupnim dionicama dok ih je pratio nevjerojatni glas Robin Brown. Ova pjevačica koja je do sada nastupala s najboljim svjetskim pjevačima i na najboljim svjetskim festivalima gospela ni Zadranima nije pružila ništa manje nego vrhunski koncert.
Gospel izražava stil duhovne glazbe nastale potkraj 18. stoljeća, u crnačkim crkvama, a najveću popularnost stekao je 1930-ih. Karakterizira ga jednoglasno i višeglasno pjevanje ispunjeno emocijama i uživljavanjem pjevača u pjesmu.
– Gospel je sav u tome da se ljudi osjećaju dobro, kroz njega izražavam emocije, mogu ugraditi sebe, srce i dušu u gospel, pojasnila je diva.
Robin Brown&Atlanta Gospel Choir za svoj nastup nagrađeni su ovacijama i bogatim aplauzom, a diva je obećala da će opet doći.
– Hvala vam što ste me pozvali, svi ste vi prekrasni i radujem se povratku. Nadam se da ćete me opet pozvati, poručila je Zadranima Robin.