Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zabava uz Ljetno kino

21.12.2011. 23:00
Zabava uz Ljetno kino


Na njihovu repertoaru nalaze se “originalne” obrade Pink Floyda, Clasha, Boba Marleyja, Manu Chao, zatim EKV, Vještice, a poseban zvuk daje kombinacija ukulelea i klarineta, pojačana ritmičnom pratnjom udaraljkaša


Ljetno kino, zanimljivi trio Maxa Juričića, legendarnog zagrebačkog gitarista, nastupa u petak u klubu Arsenal u sklopu Božićnog partyja radija 057. Najavljen je vrhunski provod, a uz Ljetno kino za glazbu će biti zadužen i DJ. Bend je sastavljen 2009. godine na otoku Braču, a s Juričićem sviraju klarinetist Vlade Matulić i udaraljkaš Filip Petković Buki. Na njihovu repertoaru nalaze se “originalne” obrade Pink Floyda, Clasha, Boba Marleyja, Manu Chao, zatim EKV, Vještice, a poseban zvuk daje kombinacija ukulelea i klarineta, pojačana ritmičnom pratnjom udaraljkaša. U Zadru su nastupili već dvaput, jednom u Kneževoj palači na Film forum festivalu i drugi put u sklopu projekta Bussines lounge, a iako je bilo malo publike to nije smetalo za dobru zabavu.
Jurčić je bio gitarist jedne od prvih postava Azre, a nakon toga s Jurom Stublićem oformljuje grupu Film, autorsko djelo su mu i Vještice u kojima radi s Borisom Leinerom i Srđanom Sacherom. Odgovoran je i za stil nazvan otočni rock kao suosnivač ŠO Mazgoona, a radio je još mnogo toga. U Ljetnom kinu svira i Vlade Matulić, klarinetist benda Kopito. Njihovi nastupi redovno sa sobom nose masu pozitivne energije i bilo bi šteta propustiti ovaj koncert.
Projekt “Busines Lounge” započinje u Arsenalu ovog četvrtka, a kako je najavljeno, Arsenal će promijeniti svoj izgled i otvoriti vrata u malo drugačijoj atmosferi, prije svega opuštenoj i intimnoj te uz ponudu pića i hrane pridonijeti intimnijoj atmosferi koja je idealna za druženje i opuštanje, spajanje poslovnih kontakata, a prije svega dobru zabavu.