Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ne smije se posustati u činjenju dobra

Autor: Suzana Bandić

21.12.2012. 23:00
Ne smije se posustati u činjenju dobra

Foto: Zvonko KUCELIN



Caritas je institucija koja pokušava ne samo pomagati, nego stvoriti okruženje ljubavi, pomaganja i pomoći. Tako je i ovdje u Maloj školi s djecom. Ona dolaze jer im treba pomoć. Kad ona izostane u njihovim obiteljima, Caritas se trudi nadomjestiti im tu pažnju i ljubav, kazao je nadbiskup Puljić


Drago mi je osjetiti da ste zbrinuti i vidjeti da imate ono najnužnije za život. Velika je ovo zasluga svih onih koji misle na potrebite. Ovo je treća godina da dolazim ovdje i uvijek mi je drago doći među vas kako bih podržao vas, ali i djelatnike Caritasa koji se brinu za vas, rekao je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić korisnicima Prenoćišta “Sv. Vinko Paulski” koje je tradicionalno obišao i darivao. Nadbiskup se osvrnuo na krizu u društvu u kojem živimo, kazavši kako je sve više siromašnih pa da je stoga veliki dar biti opskrbljen.
– Slušajući druge biskupe u ove tri godine iskustva uvidio sam da je u Zadru pomoć za siromašne i potrebite vrlo dobro organizirana. Brinući se za vas koji nemate doma, na neki način brinemo se i za riječi Krista kojima je pozvao ljude da jedni drugima budu blizu i imaju srca za one koji su potrebiti, kazao je nadbiskup Puljić, prisjetivši se i nedavno preminulog beskućnika Miroslava koji mu je prethodne dvije godine uime svih ostalih zahvaljivao na obilasku i darovima.
– Svi smo tu kao jedna velika obitelj, a većina naših korisnika ovdje su od samog početka. Mi se trudimo da ta skrb bude što bolja i mislim da u tome uspijevamo. U vrijeme zimskih dana malo smo pojačani, a ljeti naši korisnici sami organiziraju svoj život malo drugačije, zahvalivši nadbiskupu na potpori rekla je Mirjana Tadić, zamjenica voditelja Caritasa Zadarske nadbiskupije.
Treću godinu zaredom nadbiskup je u predbožićnom posjetu Caritasu razgovarao sa zaposlenicima te volonterima i suradnicima Caritasovih programa, a mališane u Maloj školi obradovao je darovima.
– Caritas je institucija koja pokušava ne samo pomagati, nego stvoriti okruženje ljubavi, pomaganja i pomoći. Tako je i ovdje u Maloj školi s djecom. Ona dolaze jer im treba pomoć. Kad ona izostane u njihovim obiteljima, Caritas se trudi nadomjestiti im tu pažnju i ljubav koja im je potrebna. U susretu s djelatnicima Caritasa saznao sam što sve rade pa ovu priliku koristim i kako bih ih pohvalio kao i sve one koji sudjeluju u karitativnom radu, rekao je nadbiskup spominjući Grad, Županiju i razne druge donatore zaslužne što ova institucija funkcionira i čini dobro.
– Djelatnicima Caritasa uvijek govorim da se ne umore i da ne posustanu od činjenja dobra. Tu sam i kako bih ih podržao u tome, poručio je nadbiskup koji je jučerašnji posjet Caritasu završio u Pučkoj kuhinji, gdje je nadbiskup s korisnicima ručao i razgovarao.