Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zanima te kako igra Dalmatinka?

Autor: Šime Ćurko

21.12.2012. 23:00
Zanima te kako igra Dalmatinka?

Foto: Filip BRALA



Za neke smo mi najugodnije iznenađenje, ali mislim da ta titula pripada Splitu – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra


Na pitanje s kojim će se igračicama Zadar večeras suprotstaviti Splitu u 11. kolu A-1 lige, Marija Mazija, trenerica, je odgovorila:
– Bit će nas deset.
Drugo je pitanje kojih deset. Ipak, najjače adute Mazija će imati na raspolaganju.
– Još smo bez Marije i Marte Erslan, ali vratila se Bodrožić. Kad je riječ o iskusnijim igračicama sve će biti spremne i nadamo se pobjedom završiti 2012. godinu.
Split je u A-1 ligu ušao “pet do 12”, nakon odustajanja Croatije 2006, koja je već bila u ždrijebu za novu sezonu. Ukazanu priliku na Gripama su znali iskoristiti, pa je iza njih sigurno najbolje izdanje u posljednjih nekoliko sezona u A-1 ligi. Tako su “žute” u deset kola upisale četiri pobjede, jednu manje od Zadra.
– Za neke smo mi najugodnije iznenađenje, ali mislim da ta titula pripada Splitu. Uspjeli su vratiti njihovu odličnu generaciju 1986./87. i nikome s njima bilo lako igrati. Sada im se vratila i Tea Buzov pa još su opasniji.
Dobre igre Splićanki razlog su i što je njihov domaći poraz u prošlom kolu od Pletera u kategoriji neočekivanih.
– Split će, kao i mi, imati veliki motiv polusezonu završiti pobjedom. Uvijek je lijepo otići na odmor sa dva boda. Poraz od Pletera ne umanjuje moj stav o snazi naših protivnica. Naprotiv, sada s njima može biti još teže.
A ni poraz od pretposljednjeg Studenac Omiša u prošlom kolu nije umanjio Mazijin optimizam pred dvoboj sa Splićankama.
– Izgubili smo u Omišu, ali igra je bila dobra. Zadovoljni smo i sa situacijom na treninzima tako da se polagano vraćamo onom što smo imali na početku sezone. Malo nas remete ozljede i umor, ali imat ćemo dovoljno snage za još 40 minuta u ovoj godini.
Možda će trebati i više bude li produžetak…
Raspored 11. kola (22. prosinca): Zadar – Split, Ragusa – Studenac Omiš, Agram-ZG – Trešnjevka, Jolly – Medveščak, Rockwool Pula – Novi Zagreb, Pleter – Gospić.