Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Grad osigurao novac za izmještanje azila, ali ne i lokaciju

21.12.2013. 23:00
Grad osigurao novac za izmještanje azila, ali ne i lokaciju


Od ukupnih 21 milijun kuna predviđenih u prijedlogu Programa potreba za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra za 2014. godinu iznos od 50 tisuća kuna predviđen je za zaštitu životinja u gradu Zadru, odnosno za izmještanje skloništa na Žmirićima.
Iako stavka nije velika budući da se govorilo o milijunima kuna, ovaj iznos od 50 tisuća na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća nekoliko vijećnika izvukao za govornicu. Pitali su, naravno, gdje će se, kako i kada azil izmjestiti. Naime, poznato je kako je on godinama smetnja stanovnicima Žmirića, dijela Bokanjca i Dikla.
– Navodno je bio raspisan natječaj za prikupljanje i zbrinjavanje napuštenih životinja. Zanima me tko ga je dobio i u kojoj je fazi ta problematika. Također, zanima me i koliki je broj pasa i mačaka uhvaćen na našem području te kontrolira li netko tu brojku kako ne bi došlo do bilo kakvih zlouporaba? Uz sve navedeno zanimljiva je stavka o izmještanju azila na Žmirićima u iznosu od 50 tisuća kuna. Gdje se uopće misli izmjestiti azil, pitanja su koja su vijećnici uputili pročelniku tog odjela, Mariju Pešutu.
Jednako kao na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se također polemiziralo o problematici skloništa za životinje, Pešut je prokomentirao kako se o niti jednom problemu za vrijeme njegova mandata u tom gradskom odjelu nije raspravljalo toliko koliko o problemu pasa.
– U svezi ovog problema treba biti dosljedan. Za neke famozne udruge izgleda zakoni ne vrijede. Sva odgovornost je na veterinarskoj inspekciji i nadležnom ministarstvu. U ovom trenutku to nije odgovornost Grada Zadra. O azilu smo toliko toga govorili da se nema što više reći, naglasio je Pešut ostavivši spornu stavku od 50 tisuća kuna po strani i bez obrazloženja.