Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oporba pitala zašto se u zonu Šopot ulažu milijuni

21.12.2013. 23:00
Oporba pitala zašto se u zonu Šopot ulažu milijuni


Benkovački proračun za 2014. godinu iznosi 41,635.967 kuna. Tako je na sjednici Gradskog vijeća odlučilo 12 vijećnika dok su protiv bila dva vijećnika HNS-a, Mirko Šunić i Milenko Marinović.
Na sjednici su nazočili pročelnici Ljiljana Čerina-Bljaić, Marina Plenča Alibašić, Paulina Kulaš i Željko Katuša te dogradonačelnici Frane Tokić i Svemir Vrsaljko.
– Proračun je nerealan i prenapuhan. Zašto se u industrijsku zonu Šopot ulažu milijuni kuna kad tamo gotovo nitko i ne radi. Zbog čega se toliko ulaže u Asseriju, zašto će se graditi cesta Nadin-Polača, bolje te novce uložiti u navodnjavanje, govorio je Šunić.
Ni Šunjić ni Marinović kao i ostali oporbeni vijećnici nisu imali niti jedan amandman, tek su kritizirali i iznosili svoja mišljena koja su bez amandmana bila bez efekta.
– Niti jedna kuna nije predviđena za obnovu zemljišnih knjiga i uspostavu digitalnog katastra. Zašto nema niti jedne kune za ljetne autobusne linije za prigradska naselja.
Odgovarajući na niz pitanja gradonačelnik Branko Kutija je iznio podatak da bi za katastarsku izmjeru trebalo čak 120 milijuna kuna. A kad je riječ o projektu izgradnje arheološkog parka Asseria Nova u Podgrađu istaknuo je kako nadilazi područje Benkovca. Projekt je u tijeku, vrijedi oko 10 milijuna eura i nominirat će se strukovne fondove EU.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU