Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadrani Thomspona dočekali uz “Za dom spremni”

21.12.2013. 23:00
Zadrani Thomspona dočekali uz “Za dom spremni”


Manje od 5.000 obožavatelja Marka Perkovića Thompsona došlo je u petak navečer u Sportski centar Višnjik u dvoranu Krešimira Ćosića gdje se održala velika koncertna promocija albuma »Ora et Labora«. Tek što se publika započela »zagrijavati«, i to uz skandiranje »Za dom spremni« u dvorani su se ugasila svijetla i koncert je započeo snimkom pjesme »Sokolov krik« u kojoj su stihovi »Mi smo ljudi kršćani i ne boj’mo se mrijet’. Bog je pozva’ nas da mijenjamo svijet«.
Nastavljeno je ulomkom govora dr. Franje Tuđmana iz 1996. godine u kojem se govori o »političkim diletantima i smušenjacima, crnim, zelenim i žutim vragovima koji se ne samo da se nude, nego se i prodaju, za Judine škude«, a nastavljen je pjesmom »Dobro došli«.
Bio vidljiv Thompsonov napor da se cijeli koncert održi u miru, bez incidenta i skandala. »U boj, u boj za narod svoj« i »Vukovar!«, orilo se sa svih strana a kad je ponovno započelo »Za dom spremni« Thompson je prekinuo skandiranje s pozdravom »Hvaljen Isus i Marija! Kako vas je lipo vidit’«, a na uzvike »U boj, u boj za narod svoj« rekao je kako vidi da će večeras biti dobro i da u tom duhu i dalje nastave.
 – Obitelj, domovina, vjera, Bog, čovjek, prijatelji, to su vrijednosti koje nas okupljaju i koje njegujemo, poručio je pjevač.
Najviše oduševljena ipak su izazvale stare Thompsonove pjesme. Hit pjesmu »Moj dida i ja« otpjevao je zajedno sa ženskom klapom Luna iz Kožina.