Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Razmjena slatkiša, radosti i dobrih želja

21.12.2016. 23:00
Razmjena slatkiša, radosti i dobrih želja


Štićenike Doma sv. Frane jučer je posjetio župan Zadarske županije Stipe Zrlić sa suradnicima. To je već tradicionalna praksa zadarskog župana uoči Božića, kao i prigodno darivanje štićenika. On je njima uručio paketić panetona, a zauzvrat je dobio pladanj s kolačima.
Onaj veseli, blagdanski ugođaj u Dom, unijeli su jučer učenici 3.b razreda Osnovne škole Zadarski otoci koji su s učiteljicom Jasminkom Bašić izveli prigodni program.
Na bogatom repertoaru našle su božićne pjesme koje su i štićenici Doma prepoznali te zajedno s učenicima i njihovom učiteljicom, koja se pobrinula i za glazbenu pratnju na klavijaturama, složno zapjevali. U tako opuštenoj atmosferi mali gosti zapjevali su potom i svima dobro poznate dalmatinske pjesme kao što su “Večeras je naša fešta”, “Dalmatinac sam”, “Moja Domovina”, ali i slavonsku “Garavušu” i navijačku himnu Hajduka pa se u jednom trenutku mala domska dvorana pretvorila u plesni podij. Oni koji su ipak odlučili sve promatrati sa sjedalica, na koncu su popustili – zapjevali su i zapljeskali.