Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Naplatiti dobru formu

Autor:

22.01.2009. 23:00
Naplatiti dobru formu


Oni su nam direktni konkurenti i tu nemamo pravo na poraz. S pobjedom ćemo lakše dočekati Trogir sljedeći tjedan i uz te dvije pobjede ponovno bismo bili u poziciji da sami krojimo svoju sudbinu – kaže Dundov


Dva prvenstvena poraza zaredom košarkaša Borik-Puntamike podigla su razinu uzbune na najvišu razinu. Nedjeljna dva boda protiv Dubrave u Jazinama nameću se kao imperativ. Eventualni poraz u toj utakmici značio bi i zbogom Ligi za prvaka, a onda bi se sve ono dobro što je napravljeno u prvom dijelu sezone raspalo kao kula od karata. Svjestan važnosti utakmice s Dubravom, Miro Dundov najavljuje borbu do zadnje kapi krvi, jer smatra kako dobru igru iz zadnje dvije izgubljene utakmice treba konačno naplatiti.
– Moram primijetiti kako smo u zadnje dvije utakmice odigrali puno bolje nego u nekim pobjedama u prvom dijelu sezone. No, izgleda da što mi bolje odigramo to nas lakše protivnik na kraju savlada. Neobjašnjivo. Imati 20 razlike protiv Dubrovnika i imati više skokova, bolji postotak šuta s borbenošću kao da igramo u Jazinama, a mi na kraju pognutih glava izađemo s parketa. Ili poraz protiv Cedevite koji me više boli nego ovaj u Dubrovniku, odigramo skoro cijelu utakmicu vrhunski držeći puno kvalitetnijeg protivnika u egalu da bi u pet minuta s par nerezonskih šutova oni otišli na deset razlike. Takva je košarka, nepredvidljiva i nekad nepoštena. Upravo zbog toga moj optimizam je veći nego prije, jer nam se mora više naplatiti to podizanje u formi koje je primjetno u posljednje vrijeme – prokomentirao je Dundov.
Podigli ste formu, a gubite. Prvi dio sezone ste se tražili, igrali bez nekoliko igrača, a dobili ste pet od deset dvoboja. U čemu je tajna?
– Mislim da je tu najviše problem u ovim teškim pripremama koje smo imali u zimskoj stanci kad smo stvarno imali jedan naporan režim treniranja. Trener Bujan je svjesno ušao u taj rizik da ćemo prve utakmice nastavka ući malo umorniji i teži nego inače kako bismo ušli u pravu formu kad se prvenstvo bude lomilo. Naša forma je u evidentnom podizanju i mislim kako ćemo početi pružati najbolje partije u nadolazećem razdoblju.
Dubrava se mora pobijediti, a oni igraju najbolje od početka sezone.
– Dolazi nam uvijek neugodna Dubrava koja nas je doslovno izmasakrirala u prvom susretu na njihovom terenu. Oni su nam direktni konkurenti i tu nemamo pravo na poraz. S pobjedom ćemo lakše dočekati Trogir sljedeći tjedan i uz te dvije pobjede ponovno bismo bili u poziciji da sami krojimo svoju sudbinu.
U sastavu nikad veća konkurencija. U Dubrovniku ste imali sve igrače upisane u sastav. Povratak Grgurovića i Đugumovo buđenje iz zimskog sna vam donosi određeno rasterećenje u igri.
– Sigurno da smo sada puno jači nego prije. Treneru je sad puno lakše proširenim izborom za rotaciju pronaći najbolju moguću petorku koja će pronaći put do pobjede. Vjerujem da su porazi za nama i da će nam ove dvije domaće utakmice vratiti osmijeh na lica. Naravno uz potporu navijača će nam biti puno lakše u ostvarivanju tog nauma. Zato pozivam sve ljude koji mogu da u nedjelju dođu pomoći navijanjem Borik-Puntamici – zaključio je Dundov.