Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Planirana je izgradnja oko 600 stanova

Autor: Anamaria Perović

22.01.2010. 23:00
Planirana je izgradnja oko 600 stanova

Foto: Tomislav JERAK



Prethodna rasprava o nacrtu prijedloga urbanističkog plana uređenja stambene zone Skročini II održana je jučer u gradskoj Velikoj vijećnici.
Riječ je o zoni u sjeveroistočnom građevinskom području Grada Zadra površine 8,03 hektara. Obuhvat plana, kako je rečeno tijekom predstavljanja, u skladu je sa zonom definiranom u prostornom planu grada Zadra, a zona je namijenjena mješovitoj izgradnji, uglavnom stambenoj, ali i izgradnji poslovnih objekata. Blizina osnovne škole na Bokanjcu, istaknuto je, daje joj značajnu kvalitetu.
Unutar cijelog obuhvata zone koja je podijeljena na dvije vrste – mješovitu zonu manje i zonu veće gustoće, nalazi se 36 već izgrađenih građevina, od kojih se 33 objekta uklapaju prema uvjetima koji su definirani planom. U cjelokupnoj zoni veće gustoće planirana je izgradnja oko 600 novih stanova, u koje bi se moglo smjestiti oko 1600 stanovnika, što zajedno sa zonom manje gustoće predviđa smještaj ukupno 1800 stanovnika.
Veći dio stanova bit će namijenjen za domicilno stanovništvo, dok bi se manji dio trebao nalaziti u funkciji turističke ponude grada, odnosno koristio bi se kao apartmani.
Obodno oko cijele zone planirana je izgradnja prometnica koje omogućuju kvalitetniji spoj prema širem gradskom prostoru, a unutar zone predviđene su dvije prometnice koje je poprečno sijeku, a koje predstavljaju pristup do pojedinih budućih parcela u koje će se smiještati spomenuti, pretežno stambeni objekti.
Ovom prilikom predstavljen je i nacrt prijedloga komunalne i infrastrukturne mreže.
Izrađivač predstavljenog plana je tvrtka Gin Company.