Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pronađena tijela oca i sina Ante i Alena Martinovića?

Autor: Suzana Bandić

22.01.2010. 23:00
Pronađena tijela oca i sina Ante i Alena Martinovića?


Neslužbeno doznajemo policija pronašla prevrnutu ribarsku brodicu lociravši mobitel jednog od nestalih ribara. Danas će se u potragu uključiti i Gorska služba spašavanja koja će pretraživati obalu Dugog otoka


Dvojica zadarskih  ribara, otac  Ante (64) i sin Alen  Martinović (41) sa svojom su  brodicom dugom 7,5 metara tegleći na njoj manji čamac krenuli u srijedu u ribolov isplovivši oko 14 sati iz zadarskih  Jazina i otada im se gubi trag.
Iz Ministarstva mora, prometa i veza izvijestili su da je  Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, sa  sjedištem u Rijeci, dobila obavijest o njihovu nestanku u četvrtak u 12.40 sati nakon čega su  se odmah u potragu za njima  uključila plovila Lučke kapetanije Zadar i Pomorske policije.
Nestanak dvojice zadarskih  ribara u četvrtak je ujutro, oko  11 sati, Lučkoj kapetaniji u Zadru prijavila Antina supruga, a  nakon što joj se suprug i sin nisu  javljali na mobitele.
– Ponijeli su sa sobom svaki  svoj mobitel i uvijek mi se kad  odu na ribarenje jave. U srijedu  nisu pa sam se zabrinula i predvečer ih počela zvati na jedan,  pa na drugi mobitel. Alenov je  davao signal da je ugašen, Antin je zvonio, ali nisu odgovarali. Cijelu noć nisam oka  sklopila, a kad mi se ni u četvrtak ujutro nisu odazvali,  otišla sam u Lučku kapetaniju i  rekla im što se dogodilo – rekla  nam je u telefonskom razgovoru vidno potresena supruga i  majka nestalih ribara dodavši  kako ju je strah da oni više nisu  živi jer je u međuvremenu brodica Pomorske policije pronašla njihovu brodicu. Osim toga, strahuje kaže, i zbog toga  što je vani velika hladnoća, a  pretpostavlja da su joj suprug i  sin mokre odjeće, što ugrožava  njihovo preživljavanje ukoliko  su se nakon havarije i uspjeli  izvući na obalu. 
O pronalasku brodice izvjestili su i iz Ministarstva mora,  prometa i veza kako je plovilo  Pomorske policije pronašlo  prevrnutu ribarsku brodicu u  četvrtak oko 15.30 sati u uvali  Lojišće na Dugom otoku te da  su je potom oteglili na otok  Molat. Neslužbeno doznajemo  kako su policajci brodicu otkrili  lociravši mobitel jednog od nestalih ribara.
– Plovilima Lučke kapetanije  i Pomorske policije koji za ribarima tragaju na moru u petak  se ujutro priključila i Gorska  služba spašavanja koja će pretražiti obalu na Dugom otoku –  izvjestili su iz resornog ministarstva.
Inače, dvojicu nestalih ribara  posljednji su put vidjeli policajci i to u četvrtak oko 17 sati  na Molatu, gdje je prethodno  pronađena njihova druga ribarska brodica.
– Ako ih do sutra ne nađu,  bojim se da su male nade da će  mi se vratiti živi – rekla je u  strahu za svoje bližnje majka i  supruga nestalih ribara napomenuvši kako joj sin ima dvoje  malodobne djece.


 NA OTOČIĆU GOLAC PRONAĐENO TIJELO MLAĐEG MUŠKARCA




Danas, nešto nakon 17 sati, Pomorska je policija pronašla tijelo mlađe  muške osobe na otočiću Golac između Dugog otoka i Molata. Iako se  sumnja kako je riječ o jednom od dvojice nestalih ribara, iz policije to  sinoć nisu htjeli potvrditi jer, kako su kazali u dežurstvu zadarskog  OKC-a, njegov identitet do tada još uvijek službeno nije bio utvrđen.


 PRONAĐENO I DRUGO TIJELO


Nakon što je jučer oko 17 sati pomorska policija pronašla tijelo mlađe muške osobe na otočiću Golik između Molata i Dugog otoka, policajci su jutros, nešto iza 9 sati, nedaleko tog mjesta u moru pronašli još jedno tijelo starije muške osobe. Policija je potvrdila pronalazak dvaju tijela no njihov identitet još nije službeno utvrđen, mada se sumnja kako je riječ o dvojici zadarskih ribara koji su još u srijedu isplovili iz zadarskih Jazina. Kako nisu odgovarali na pozive na mobilne telefone, njihov je nestanak u četvrtak ujutro prijavila supruga starijeg, a majka mlađeg muškarca, pa je odmah potom organizirana potraga za njima.
Oca Antu (64) i sina Alena Meartinovića (41) policajci su posljednji put vidjeli u srijedu oko 17.30 sati, a njihovu prevrnutu brodicu pronašli su  u četvrtak oko 15.30 u uvali Lojišće na Dugom otoku.