Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Igor Prahić pojačava zadarsku zadnju liniju

22.01.2012. 23:00
Igor Prahić pojačava zadarsku zadnju liniju


Riječ je o igraču koji je u Prvoj HNL prethodno igrao za Varaždin i Istru 1961, a bio je i u francuskom drugoligašu Sedanu
Nogometaši Zadra danas će u 11.30 sati krenuti u Rovinj na drugi dio priprema za nastavak sezone. U petak navečer momčad Dalibora Zebića odigrala je i prvu trening utakmicu, dvoboj s Hajdukom na Poljudu završio je bez golova.
– Ukupan dojam s te utakmice je pozitivan, premda bismo mogli govoriti i o svakom pojedinom segmentu naše igre. Iako nismo primili pogodak jasno je da nam trebaju barem dva obrambena igrača s obzirom na neizvjesnost oko oporavka Marina Cona i Marija Bilena. Splićani su imali jednu pravu šansu, no nisam siguran koliko je to pravo mjerilo s obzirom na sve promjene koje su se dogodile u sastavu Hajduka – naglašava Dalibor Zebić, trener Zadra, koji nije želio precizirati koji će igrači putovati u Istri, a koji će ostati kod kuće. Odlazak na pripreme izvan Zadra već je godinama filter za prvu momčad jer onaj za koga nema mjesta u autobusu koji krene ljeti prema Sloveniji, a zimi prema Istri može potražiti novu sredinu.
– Nismo definirali s kojim igračima ćemo ići u Rovinj. Svakako, neće ih biti više od 21-22 plus tri vratara – dodao je Zebić.
Popis putnika koji će krenuti za Rovinj ne bi trebao donijeti veća iznenađenja. Od mlađih igrača očekuje se da će u Istru putovati Josip Bašić, Ivan Tokić, Roberto Viduka, Domagoj Muić, Frane Ikić…
Mjesta u autobusu bit će i za Igora Prahića (1987.), svojevremeno mladog reprezentativca koji je imao važnu ulogu u Varteksu (Varaždinu). Prahić igra na poziciji stopera, po potrebi i defanzivnog veznog, a nakon odlaska iz grada baroka pola godine je bio u francuskom drugoligašu Sedanu. Budući da se u Sedanu nije izborio za mjesto u momčadi prošlo ljeto ugovornu obvezu na dvije godine potpisao je za Istru 1961. Ipak, suradnja Puljana i Prahića bila je kratkog vijeka te su na “zeleno-žuti” ove zime s Varaždincem dogovorili sporazumni raskid ugovora. Jesenas je Prahić za Istru odigrao 12 utakmica od kojih je na osam igrao od prve minute. Osim Prahića na Stanovima traže još jednog braniča. Ostaje upitno i tko će u napadu praviti društvo Josipu Ivančiću i Hrvoju Tokiću, jedinom (uz Prahića) novom igraču koji je siguran da će na proljeće ostati u Zadru. Ivan Santini i dalje čeka svoj novi klub. Kako vrijeme prolazi teško se ne zapitati je li se situacija oko najboljeg igrača Zadra trebala već riješiti. Ovako, na Stanovima svi o Santiniju govore samo to da će otići, a nitko ne govori gdje.


Otišli Maruna i Hajdini, na Matoševića se ne računa


Šime Maruna (1989.) drugi put u karijeri odlazi iz Zadra. Iako mu ugovorna obveza traje još godinu dana zadarski desni bočni potražit će novu sredinu.
– Očekujem da ćemo dogovoriti raskid ugovora. S obzirom na to da Zadar na mene ne računa to je za obje strane najbolje rješenje – kaže Maruna kojeg je Zadar prije godinu i pol dana na pola sezone posudio Raštanama. Nakon toga Maruna se vratio na Stanove, ali se u njegovom statusu ništa nije promijenilo.
– Žao mi je što odlazim, ali to je jedina opcija – zaključio je Maruna koji je za Zadar debitirao još u sezoni 2007./08. Ukupno je u Prvoj HNL Maruna za Zadar odigrao 42 utakmice.
Na izlaznim vratima je i Ivan Matošević, koji je u Zadar došao prije godinu dana iz trećeligaša Rovinja i tek je dvaput nastupio u Prvoj HNL. Matošević za sada ostaje u Zadru, ali neće trenirati s prvom momčadi budući da se na njega više ne računa. I Ibrahim Hajdini koji je također došao iz Treće lige (Nehaj) nakon pola godina boravka u Zadru potražit će novu sredinu.




Jure Jerbić na korektoru


Jure Jerbić vratio se u momčad Zadra poslije skoro pola godine bez utakmica. Nakon što je u prva tri kola bio među najboljim igračima Jerbića u sastavu nema još od 4. kola i domaće utakmice s Lokomotivom. Najprije ozljeda (gležanj), pa problemi s bolešću (mononukleoza) izgurali su ga daleko od travnjaka. Na Poljudu je Jerbić igrao na poziciji korektora koju je ove zime napustio Toni Pezo. Po prikazanom protiv Hajduka Jerbić bi na proljeće trebao biti prvo rješenje za poziciju zadnjeg čovjeka obrane.