Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nedostaje šut, sreća i iskustvo

22.01.2012. 23:00
Nedostaje šut, sreća i iskustvo


Nadali smo se i nekako računali da bismo mogli pobijediti u Dubrovniku – kaže Čakarun
Gostovanja ove sezone definitivno ne leže košarkašima Sonik-Puntamike. To su potvrdili i kod Dubrovnika u petak gdje su ostali praznih ruku, unatoč činjenici da su domaćini tek jednom slavili u dosadašnjih 12 kola. Očekivao se veći otpor, možda čak i pobjeda, no Puntamičani su uspjeli biti ravnopravan suparnik tek 25 minuta igre. Štekalo je posebice u napadu što će potvrditi najbolji Puntamičanin u Gospinom polju, Marijan Čakarun. Njemu je pošlo za rukom zabiti 21 poen, ali uz Pešuta koji je stavio 15 nije naišao na podršku ostalih suigrača.
– Dogodila nam se situacija kao i u skoro svim dosadašnjim gostovanjima. Imali smo vodstvo tijekom prvog poluvremena, međutim, nismo se znali održati do kraja. Očito ne možemo odigrati 40 minuta na pravoj razini, a sa 30 dobrih minuta ne može se dobiti utakmica. Obrana je bila dobra, zaustavili bismo često napadače Dubrovnika, no nismo u napadu pravi te nam često promašivanje u ključnim trenucima uvijek dođe glave, tj. bodova.
Počeli ste kao u većini dosadašnjih gostovanja autoritativno i stvorili razliku od šest poena (16-22). Crna rupa koja je nastupila pokrenula je domaće košarkaše koji su sa 15-0 okrenuli situaciju na svoj mlin.
– Počeli smo odlično. Djelovalo je sve u najboljem redu, a onda nam se dogodio jedno razdoblje u kojem nismo mogli bačvu pogoditi. Dubrovčani su to iskoristili i okrenuli nas sa šest plusa na sedam zaostatka. Održavali smo egal do sredine treće četvrtine, a onda smo nakon pet odličnih obrana pri rezultatu 42:42 ostali bez šuterskog učinka. Što nam se događa s tim šutom teško je objasniti, a pogotovo kada se uzme u obzir da su svi ti šutevi bili dobro izrađeni.
Poraz u Dubrovniku mogao bi se nazvati i rezultatskim promašajem, iako je jasno da se ni protiv koga u ligi ne može pobjeda upisati unaprijed.
– Nadali smo se i nekako računali da bismo mogli pobijediti u Dubrovniku. Nismo imali pritisak kao domaćin, pozicija na ljestvici nam je išla na ruku, međutim, nismo uspjeli. Dubrovčanima je gorjelo pod petama, morali su dobiti ako su mislili zadržati izglede za opstanak. Nama ako ništa drugo ovo može poslužiti kao još jedna školska lekcija i morat ćemo utvrđivati gradivo u narednim utakmicama.
Slijedi Kvarner u Jazinama.
– Nadam se da ćemo na toj utakmici pokazati pobjedničko izdanje. Činjenica je da nismo nikoga uspjeli još dobiti u gostima, no isto tako je činjenica da nas nitko još nije rezultatski razbio. Imamo dobru atmosferu na treninzima, svjesni smo da nam samo malo nedostaje da povežemo dvije – tri pobjede, ali za tako nešto potrebno je malo sreće i iskustva. Možda nam se posreći protiv jednog od favorita, ako nije protiv momčadi sa začelja kao što je Dubrovnik – zaključio je Čakarun.