Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Što skriva Pandorina kutijica?

22.01.2012. 23:00
Što skriva Pandorina kutijica?


Radi se o još jednoj komediji u kojoj Miro Gavran obrađuje jednu od svojih najdražih tema, muško-ženske odnose iz kojih ovaj majstor kazališta izvlači komične situacije bez pretenzija da se ruga, već s ciljem da dobro nasmije svoju publiku
U četvrtak, 26. siječnja, s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar još jednom gostuje Teatar Gavran, ovoga puta s komedijom “Pandorina kutijica”.
Predstava je rađena po tekstu Mire Gavrana, u režiji Roberta Raponje, a uloge tumače Mladena Gavran, Željko Duvnjak te Ivica Jončić. Radi se o još jednoj komediji u kojoj Miro Gavran obrađuje jednu od svojih najdražih tema, muško-ženske odnose iz kojih ovaj majstor kazališta izvlači komične situacije bez pretenzija da se ruga, već s ciljem da dobro nasmije svoju publiku. Za razliku od većine predstava u kojima glavne uloge imaju žene, a prisjetimo se samo “Najluđe predstave na svijetu” koja je gostovala i u Zadru, a u kojoj Mladena Gavran glumi čak 12 različitih uloga, u ovoj predstavi Gavran glavnu riječ daje dvojici muškaraca koji imaju priliku pokazati raspon svog glumačkog umijeća.
O čemu se zapravo radi? Nakon dvadeset pet godina sretnog i mirnog braka, simpatični portir Pero, zaposlenik Ministarstva obitelji, po prvi put u životu zaviri u kutijicu u kojoj njegova supruga Buba čuva pisma iz mladosti. Ondje pronađe i njezin intimni dnevnik. Ono što u njemu pročita istinski ga šokira. Njegova žena i njihov brak ukazuju se u neočekivanom svjetlu. U zapisima se spominje i stanoviti Toni, bivši pomorac! Na pomolu je susret i obračun dvojice suparnika…
Tema ljubavnog trokuta česta je u komedijama Mire Gavrana, a kako će na kraju završiti ova priča i koji od dvojice muškaraca će na kraju osvojiti Bubino srce posjetitelji će imati priliku pogledati u četvrtak u kazalištu.
Spomenimo još samo da se radi o predstavi kojom HNK Zadar otvara drugi dio Kazališne sezone 2011./12. te da je predstava uključena u redovitu kazališnu pretplatu. Svi ostali karte mogu nabaviti na blagajni HNK Zadar za vrijeme radnog vremena blagajne.