Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zadarski domaći rad – od 27 igrača tek četiri “stranca”

22.01.2012. 23:00
Zadarski domaći rad – od 27 igrača tek četiri “stranca”


U srijedu je na rasporedu prva trening utakmica, protivnik je Luka Koper, šestoplasirana mommčad prve slovenske lige


Popis nije donio iznenađenja, nogometaši Zadra u Rovinj su otputovali u očekivanom sastavu. U odnosu na početak priprema od prije 15 dana u momčadi nema Šime Marune, Ivana Matoševića, Ibrahima Hajdinija i – Ivana Santinija. Najbolji zadarski igrač propustio je i gostovanje kod Hajduka u trening utakmici odigranoj u petak nevečer.
– Nema smisla voditi Santinija na pripreme jer je realizacija njegovog transfera na prvom mjestu. Kakve smo sreće još bi nam se dogodilo da se ozlijedi na nekoj trening utakmici – rekao je Dalibor Zebić pred polazak u Istru gdje je otputovalo 27 igrača. Njima će se u Rovinju pridružiti Igor Prahić, koji bi trebao pojačati zadnju liniju. U autobusu nije bilo Antonija Ježine. Zadarski vratar ima problema s ukliještenjem živca tako da je i dalje izvan treninga.
– Kada bude spreman Ježina će s nama trenirati. Nismo ga željeli voditi u Rovinj s obzirom da ne može biti u punom pogonu – dodaje Zebić.
Kad je riječ o trening utakmicama u tom dijelu promjene su uvijek moguće. Stoga i planirani raspored odigravanja utakmica treba uzeti s rezervom.
– Za srijedu je dogovoren Koper, u petak Olimpija, a u nedjelju Željezničar iz Sarajava. Moguće je odigravanje još jedne utakmice, posebno to vrijedi za one igrače koji prethodno bude manje igrali – rekao je Josio Bajlo, predsjednik kluba. Na pitanje gdje je zapalo sa Santinijevim transferom Bajlo je odgovorio:
– Radi se na tome.
Navodno se radi na tome da Santini ode u Hajduk.
– To neka objese mačku o rep – ispalio je Bajlo.
S repom ili bez repova Zadrani su od danas na osmomdnevnim pripremama. Zanimljivo, od 27 igrača na popisu samo su četvorica koja nisu nogometnu škola prošla u Zadru ili u nekom od županijskih klubova. Jedini “stranci” tako su Jonjić, Kovačević, H. Tokić i Miličević.


 POPIS PUTNIKA




U Rovinj su otputovali: Tomo Gluić, Luka Borgelot, Dominik Livaković, Ivan Anton Vasilj, Ante Sarić, Perica Šare, Josip Bilaver, Jakov Surać, Luka Begonja, Jure Jerbić, Igor Banović, Ivan Ćurjurić, Mihael Kovačević, Antonio Mršić, Šime Gržan, Josip Ivančić, Matej Jonjić, Hrvoje Tokić, Frane Ikić, Ivan Tokić, Domagoj Torbarina, Roberto Viduka, Josip Bašić, Marino Milečević, Domagoj Muić, Josip Jurjević, Marko Rašo. Momčadi će se naknadno pridružiti Igor Prahić.


 


 RAZGOVORI S FUŠTAROM


Na Stanovima planiraju dolazak još jednog braniča i napadača. Obranu mi mogao pojačati Ivan Fuštar (1989.), stoper koji je posljednje tri sezone bio u Šibeniku, a prethodno je igrao u drugoligašu Solinu. Prema informacijama sa Stanova Fuštar čeka završetak arbitražnog spora sa Šibenikom.
– Moguć je dolazak Fuštara, ali za sada je sve u razgovorima – kaže Zebić.


 CON ZAVRŠIO SEZONU


Nakon Želimira Terkeša (Ahilova tetiva) sezona je završila i za Marina Cona. Bojazan da je riječ o teškoj ozljedi koljena zadarskog stopeta pokazala se točnom.
– Ozljeda je tako teška da Con najprije mora mirovati dva mjeseca i tek onda ide na operaciju. Stradali su mu križni ligamenti i mensikus – potvrdio je Zebić. Oporavak Marija Bilena i dalje je neizvjestan. Vinkovčanin bi s trenzinzima mogao početi u završnom dijelu priprema. Makar je tako planirano…