Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarskom Modnom Mačku vandali devastirali kuću

22.01.2012. 23:00
Zadarskom Modnom Mačku vandali devastirali kuću


Jadranku Ključaninu tijekom noći na nedjelju provalljeno je u kuću u Galovcu, ukradena mu je glazbena linija, a odjeća i hrana uništena je i razbacana uokolo. Na zidovima su mu vandali ostavili uvredljive poruke


Jadranko Ključanin (53), poznat kao zadarski Modni Mačak, policiji je u nedjelju ujutro prijavio provalu u unajmljenu katnicu u Galovcu gdje odnedavno živi i izrađuje unikatne modne dodatke i torbice koje su ga proslavile i izvan granica Zadarske županije.
Lopovi su mu ukrali glazbenu liniju vrijednu nekoliko tisuća kuna, porazbijali i razbacali namještaj, odjeću pa čak i hranu. Sudeći po  “potpisu” koji su iza sebe ostavili, na Jadranka su se okomili zbog njegova nesvakidašnjeg načina odijevanja. Iako mu nisu ukrali niti jedanu unikatnu rukotvorinu, pa čak ni slavnu drvenu torbicu, što misle o njegovoj različitosti, pokazali su na Jadrankovim odjevnim predmetima koje su poderali i pobacali uokolo. To im nije bilo dovoljno, pa su zid spavaće sobe u prizemlju kuće izgađali jajima, a na nekoliko drugih ostavili su uvredljive poruke.
– Ne znam tko je to napravio niti zašto, jer se ja nikome nisam zamjerio. Živim svoj život i puštam druge da žive. Smatram da svatko ima pravo odabrati što mu i kako odgovara – rekao je Jadranko kojega smo danas sreli na Poluotoku. Iako je zbog provale u kuću doživio šok, a osim toga učinjena mu je i velika materijalna šteta, zatekli smo ga dobre volje.
– Navikao sam već na svašta. Život ide dalje – sa smiješkom dodaje.
Iz policije doznajemo kako ovo nije prvi put da se vandali okomljuju na ovog 53-godišnjaka, a osim nekoliko neugodnosti kojima je bio izložen od božićnih blagdana, pa do najnovijeg incidenta, Jadranko je osjetio i okrutnost navijačke skupine u Splitu prije tri mjeseca. Dok je šetao po splitskoj Rivi, napala ga je  skupina mladića srušila na pod i ozlijedila.
– Za ukradenom glazbenom linijom policajci tragaju, a protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava – potvrdili su u zadarskoj policiji.