Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Šimunov nije više stečajni upravitelj Naute Lamjane

Autor: Suzana Bandić

22.01.2013. 23:00
Šimunov nije više stečajni upravitelj Naute Lamjane

Foto: Zvonko KUCELIN



Edvin Šimunov nije više stečajni upravitelj Naute Lamjane. Njega je na osobni zahtjev razriješila, a imenovala Šibenčanina Ivana Rudu predsjednica trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo.
Kao razlog zbog čega se Šimunov iz ovog stečajnog postupka povukao navedeni su zategnuti odnosi sa sindikalnim povjerenikom Marijom Koštom. Šimunov je, naime, prošle godine protiv Košte podnio kaznenu prijavu zbog klevete te im slijedi okršaj na sudu.  
– Situacija je postala nepodnošljiva. Jedna nezdrava atmosfera se stvorila u kojoj sam ja više vremena trošio za razne demantije nego za poslove oko stečaja – rekao je Šimunov koji je stečajni postupak škvera na Ugljanu vodio od studenog 2011. godine.
Tijekom tog vremena održane su dvije prijevremene diobe jer se upravo njegovim angažmanom i zaslugom na računu tvrtke prikupilo nešto novca koji je potom podijeljen radnicima.
– Odrađene su sve pripreme za dovršetak parcelacije zemljišta koje bi, prema procjeni donesenoj na skupštini vjerovnika, moglo biti prodano i sad se još čeka odobrenje Županije – rekao je Šimunov za čijeg mandata je podnijeta i tužba protiv Erste banke i to zbog pobijanja pravnih radnji vezanih uz hipoteku.