Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tri sata nekontroliranog smijeha

Autor: Valentina Mlađen

22.01.2013. 23:00
Tri sata nekontroliranog smijeha

Foto: Marin GOSPIĆ



Zadarska publika imala je priliku jednu od najtraženijih predstava današnjice pogledati čak dva puta, od čega posljednji put preksinoć


Slavni Exitovi “Kauboji”, predstava koju je pogledalo preko 100.000 ljudi idu na veliko platno. Zadarska publika imala je priliku jednu od najtraženijih predstava današnjice pogledati čak dva puta, od čega posljednji put preksinoć.
Tri sata bez treptanja, tri sata nekontroliranog smijeha i jedna odlična predstava, tim bi se riječima otprilike mogla prenijeti atmosfera iz Hrvatskog narodnog kazališta u ponedjeljak navečer. Iako prvo gostovanje u Zadru nije bilo rasprodano, za reprizu su Zadrani požurili kupiti svoje karte, a kako su one planule u svega dva sata od otvaranja blagajni, nema sumnje kako su mnogi ostali kratkih rukava.
Ovo je jedna od rijetkih predstava koje se gledatelj niti nakon tri sata hipnotiziranog gledanja ne može zasititi. A što je to zapravo napravio redatelj Saša Anočić da je ova predstava postala takav hit. Spojio je osmero odličnih glumaca, ubacio nekoliko vrhunskih songova, puno duhovitih dosjetki i pustio glumce da se igraju. Upravo na igru nalikuje prvi dio cijele priče o Kaubojima. Osmero osobenjaka, potpunih luzera sasvim slučajno nalazi se na istoj audiciji, a jedan uspješni redatelj mora s njima napraviti hit predstavu. I tako kreće rad na Kaubojima, a ujedno saznajemo i detalje iz životnih priča svakog od likova otkrivajući da svatko od njih skriva svoje probleme koje postupno zajednički rješavaju. Drugi dio predstave njihova je hit predstava Kauboji. Klasična je to priča o Divljem zapadu, ali ispričana na potpuno neklasičan način.
Glumačka ekipa predstave: Saša Anočić, Živko Anočić, Hrvoje Barišić, Matija Antolić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat glumit će i u filmu. Nema sumnje da će i on biti veliki hit.